reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego alergika

Wg nowych wytycznych jajko wprowadza się już w całości, ale białko z tego co czytałam alergizuje częściej. Poza tym żółtko jest bardziej wartościowe, więc jak się Marika obawiasz to może poczekaj z białkiem.

reklama
Marika gotuje wode i wbijam do niej jajko - wida jest lekko osolona. Wyjmuje łopatka ugotowane jajko i wbijam samo zoltko na chwilę. Wyjmuje jak jest jeszcze miękkie i mieszam ze świetnym jajkiem. Adrian uwielbia

Co do blw to ja tez kroje to jedzenie na mniejsze kawałki. Tak samo obiad. Maly je sam. Nie daje raczej nic w całości bo on ma dopiero dwa zeby i często łyka za duże kesy. Zwłaszcza jak jest to surowe jabłko.

Konrad wczoraj dal Adrianowi chrupki na mleku - Nawet nie wiem kiedy wcisnal mu do dzioba. I juz Adrianowi dzisiaj chodzi w gardle góra dół. On ma okropny ten refluks

FIFKA a może warto odwiedzić gastrologa, tylko nie do Hansy. Zapisz się do kogoś w DSK i tak poczekasz kilka miesięcy na wizytę. Nie chce straszyć ale czasami refluks wymaga ingerencji chirurgicznej. Zresztą gastrolog jest też od nietolerancji

SIVA oby tak dalej

FIFKA i tak z 4 msc poczekasz albo i lepiej. Laura tak jakby wyrosła z tego. Choć wczoraj ulewala. Zjadła chlebek graham taki ten płaski. Chyba za dużo glutenu. Dzieci mojej siostry do tej pory mają z tym problem. Ją bym zapisała na Twoim miejscu, najwyżej nie pójdziesz albo komuś wizytę odstapisz. Tylko do kogoś dobrego w DSK

Z tym wyrastaniem to musi być prawda - Lena np nie zareagowała ani na mleko w kawie, ani na twaróg ani na śmietanę w sosie. Mam nadzieje, że już tak zostanie, bo ja wychudzona jestem strasznie i nabiał w diecie przydałby się.

Siva ja podobnie. Skóra i kości ale na razie czekam do roczku z prowokacja. Jak on je mleko to reaguje dalej ale nie wiem jak zareaguje i czy zareaguje jak ja coś zjem.

reklama
Fifka pod osłoną mleka jest łatwiej wprowadzać. Może spróbuj troszkę mleka sobie do kawy dolać i obserwuj.

Do góry