reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik dla naszych Szcześć

reklama
Lotka super jest połączenie zielonego i pomarańczu.
Ja u nas w pokoju w ubiegłym roku poszalałam i zrobiłam oliwkę 2 ściany i brąż dwie sciany, mamy żółty wypoczynek. Wyszło ciemno. I ogólnie jak się mieszka w jednym pokoju to jest wielki misz masz. Kolory mam takie w pokoju:
awfc_monsunowa_zielen.jpg
awfc_czekofashion.jpg
i żółty wypoczynek.
Dziewczyny a jakie kolory pasują do żóltego wypoczynku? Ja chyba na górze w pokoju poddaszowym położę ciemniejsze panele i jasne ściany jakieś (kawa late lub biała czekolada Duluxa-tak narzie głośno myślę). Bo chyba tak się robi jeżeli jasne ściany to ciemniejsze panele a jak ciemniejsze sciany to jasniejsze panele.
Wypoczynek mam taki:
36.jpg

http://www.vero.pl/product,index,idprod,36,CROCO.html
w kolorze ciepłym żółtym.

Klaudzia powrzucaj zdjątka Twojego mieszkanka? co? ;P
Przesledziłam wątek i widziałam zdjątka z poprzedniego Twojego mieszkanka i super są ;D Teraz też sie remontowaliście to pewnie też coś fajnego tam macie ;D

Ja najpierw pojadę wybrać w komforcie wykładzinę dywanową, pod nią bedzie gąbka (bedzie mięciutko do chodzenia ;D) potem zielony do wykładziny a potem coś niebieskiego-zielonego-turkusowego (i pewnie znowu gówienko wyjdzie eheheheh)

Mi się podobają takie kolorki ale to już z mieszalnika
mexican_mint_4[1].jpggrecian_spa_2[1].jpgmexican_mint_6[1].jpgmexican_mint_5[1].jpg
i oczywiscie tego odcienie od niebieskiego po zielony jasniejszy i ciemniejszy.

Ostatnia edycja:
Lotka super jest połączenie zielonego i pomarańczu.
Ja u nas w pokoju w ubiegłym roku poszalałam i zrobiłam oliwkę 2 ściany i brąż dwie sciany, mamy żółty wypoczynek. Wyszło ciemno. I ogólnie jak się mieszka w jednym pokoju to jest wielki misz masz. Kolory mam takie w pokoju:
awfc_monsunowa_zielen.jpg
awfc_czekofashion.jpg
i żółty wypoczynek.
Dziewczyny a jakie kolory pasują do żóltego wypoczynku? Ja chyba na górze w pokoju poddaszowym położę ciemniejsze panele i jasne ściany jakieś (kawa late lub biała czekolada Duluxa-tak narzie głośno myślę). Bo chyba tak się robi jeżeli jasne ściany to ciemniejsze panele a jak ciemniejsze sciany to jasniejsze panele.
Wypoczynek mam taki:
36.jpg

Vero Appartamenti
w kolorze ciepłym żółtym.

Klaudzia powrzucaj zdjątka Twojego mieszkanka? co? ;P
Przesledziłam wątek i widziałam zdjątka z poprzedniego Twojego mieszkanka i super są ;D Teraz też sie remontowaliście to pewnie też coś fajnego tam macie ;D

Ja najpierw pojadę wybrać w komforcie wykładzinę dywanową, pod nią bedzie gąbka (bedzie mięciutko do chodzenia ;D) potem zielony do wykładziny a potem coś niebieskiego-zielonego-turkusowego (i pewnie znowu gówienko wyjdzie eheheheh)

Mi się podobają takie kolorki ale to już z mieszalnika
Zobacz załącznik 290256Zobacz załącznik 290259Zobacz załącznik 290257Zobacz załącznik 290258
i oczywiscie tego odcienie od niebieskiego po zielony jasniejszy i ciemniejszy.
ostatnio robilismy remont u mojej mamy, cala podloga ma mniej wiecej taki kolor PANELE PODŁOGOWE AC4 8mm ! MEGA WYTRZYMAŁE. !!! (1259629629) - Aukcje internetowe Allegro
moze znajde potem dokladnie te co u niej, ale kolor taki dokladnie jak na tej aukcji.
do tego Twojego naroznika bym je dala i do tego sciana jasny zielony, lub kawa z mlekiem(ale mniej mleka hehe) cos takiego Barwy natury - lateksowe farby do wnętrz
----nr 151 kwiat pustyni albo nr 154 powiew wiosny :)

Ulenka nie ma sie czym chwalic, na razie tylko mamy pomalowane sciany na zwykle kolorki i meble. Wczesniej gdy mieszkalam z rodzicami bylo wszystko wykonczone na ich koszt (sami robilismy tylko pokoj Oliverka i nasza sypialnie) wiec wszystkie ladne dodatki zostaly oczywiscie u nich. Sami robimy wszystko pomalutku bo niestety kasy brak wiec jeszcze dlugo potrwa zanim mieszkanie bedzie w pelni umeblowane i wykonczone ;-) ale jak tylko bedzie skonczone napewno wkleje jakies fotki ;)

Wyjatkowa, nie mam aktualnie aparatu (w naprawie jest) ale jak tylko bedzie sprawny to zrobie Ci zdjecia pokoiku Oliverka ;-)

sprawie też sobie tego kermita, no nie moge sie napatrzec. Ula bardzo ladne te kolory na zdjeciu. do śółtego wypoczynkowego- wszelkie pomarańcze , brązy , beże.
Lepiej zrobić ciemniejesze panele a sciany jasne , niz na odwrot. W ten sposob optycznie powiekszysz pokoj

Całą sobotę ganialiśmy po sklepach po wykładzinę do małego do pokoju, byliśmy w świecie dziecka po bodziaki i piżamki Fixoni. Dorwałam w Komforcie wykładzinę do małego pokoju, 3 sklepy objeżdżone i 3 godziny myślenia i debatowania. Najpierw darłam się na męża ze nie pomaga mi nic wybrać a jak wybrał, to i tak zrobiłam po swojemu hehehehehe
Chyba dorwałam taką jak ze zdjęć pokoiku który wkleiłam. A zastanawiałam sie jeszcze nad niebieską.
4028_pokoj_szymka_066[1] (2).jpg
Zastanawiałąm się jeszcze nas wykładziną typową dla chłopca, takie miasteczko z uliczkami gdzie można autkami jeździć sobie, coś w tym stylu:

ale po prostu kupię mu jakiś dywanik do zabawy w tym stylu. Wiem ze dzieci uwielbiają się bawić na takich dywanach.
Swoją drogą ja nie miałam pojęcia ze wykładzina na tak mały pokoik tak drogo wyjdzie, szok!!!!! Nasza kosztowała 39 za chyba metr kwadratowy (chyba) pokój 305x480 więc mały a sama wykładzina wyszła nam ponad 800 zł do tego jeszcze gąbka pod wykładzinę ze 400 zł, zeby było mięciutko chodzić - szok!!!!!!!! A były wykładziny za 100 zł i więcej - ja w szoku jestem!!!
Chciałam jeszcze do sypialni sobie strzelić ale nie wiem czy panele taniej nie wyjdą...?

Ostatnia edycja:
Taniej nie wiem, ale ja wolę panele. Zawsze można na nie cieplusieńki dywan położyć. Panele są łatwiejsze w utrzymaniu, a wykładziny nigdy nie odkurzysz tak aby była idealnie czysta.

reklama
Ja nigdy nie miałam wykładziny więc nie wiem jak to bedzie, ale chciałam zeby malego pokój gdzie bedzie się bawił głównie na podłodze był mięciutki. Najwyżej bedę prała odkurzaczem piorącym jakiejś specjalistycznej fiirmy, albo bede klęła i wywalę to w cholerę ;P
Znajomi mają w sypialni wykładzinę mięciutką i do tego gąbkę 1 cm i jest super. Jak mieszkanie utrzymywane jest w czystości to się nie brudzi.Jak się nie chodzi w butach itd. Oni mają już parę lat i jest jak nowa. Fakt faktem nie wytrzepiesz tego i nie upierzesz idelanie, ale jest przytulnie i miło.
Ja mam taką
2.jpeg
mniej więcej bo wiadomo ze kolor przekłamuje ;/

Do góry