reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jeżdżę bezpiecznie czyli wszystko o fotelikach

My mamy tez Rodi.. ten model 2011..w sklepie robilismy przymiarke tez do römer...mlodej wygodniej bylo w maxi-cosi...i mial wiecej funkcji...byl bardziej obity miekka tapicerka... no i ten tez kupilismy...

Fusik looknij kilka postow wyzej-rozmawialismy o fotelikach....

reklama
hahaha ja polecam fotelik zooty - my bardzo duzo jezdzimy trasa PL-Uk nam juz dobrze znana tudziez inne wypady na dalekie trasy i Klaudia lubi spac w podrozy ..rozklad asie itd...polecam!

Upychanie 3 Mamoociątek w samochodzie, ważna rzecz!:-D:-D:-D

:-D

Fusiku, ja znalazłam takiego mojego starego posta:

My tez jestesmy fanami maxi cosi, ale facet w sklepie (do którego mamy zaufanie) przekonał nas do Romera. Zasadniczo polecał Maxi cosi lub Romera, ale własnie w zakresie 15-36 kg uznał, że Romer jest lepszy. Powiedział, że ma lepsza regulację zagłówka (wraz z rośnieciem dziecka), lepiej chroni też pas barkowy, jak już dziecko jest duże i zagłówek wysuniety wysoko. Zauważ, że boki tego Romera sa bardzo wysokie.
No i fakt, że boczki zagłówka świetnie trzymają główkę Wojtka jak zaśnie. Polecam.:biggrin2:

Fusik my mamy solution fix x cybex i jesli chodzi o wygodę Otylka nie narzeka, w sumie to byl jedyny dobry szerokością, do maxi cosi Otylka nie mieścila się inne , które sprawdzalismy podobnie, Otylka jest szeroka w ramionach i w innych fotelikach byla taka ścisnieta jak sledź, to był jedyny dobry no i podoba mi się kwestia zabudowania w mocnym stopniu głowy...najważniejsze jednak aby nie zaistniała potrzeba skorzystania

Mamoot, o ile mnie pamięć nie myli, macie dla Wojtka taki fotelik:
Roemer Romer KID 15-36 kg W-wa 16xKOLOR 2xGRATIS (1510093406) - Aukcje internetowe Allegro ?
Jeśli tak, to napisz proszę, czy on się choć trochę odchyla do spania? Bo pan w sklepie mówił, że to tylko taki bajer, i w rzeczywistości wcale się nie odchyla... ale jakoś mi się wierzyć nie chce że aż taka ściema. Na razie oglądałam sama, i wydaje mi się, że moja chudzina będzie fruwać po maxi cosi rodi, wydaje się dużo szerszy niż roemer, jak już naprawimy samochód to pojedziemy z Martą przymierzyć.

Kasiu, taki własnie mamy i się odchyla minimalnie, ale my z tego nie korzystamy. Ale jakoś tak jest fajnie wyprofilowany, że Wojtek zawsze w nim bez kłopotu zasypiał i nie wyglądało, że jest mu niewygodnie. Jeszcze mu zakładamy poduszkę na około szyi i jest ok.

reklama
Kupiliśmy w końcu Marcie fotelik przed samym wyjazdem- dokładnie w takim kolorze jak na tej aukcji Fotelik CYBEX SOLUTION X2 FIX + ORGANIZER!!! (1737914936) - Aukcje internetowe Allegro Martuś zadowolona, wygodnie jej, no i w końcu się nie poci po 5 minutach jazdy! Tylko pas ją uwierał, jednak normalny pas jest sztywniejszy niż pasy od fotelików, więc kupiliśmy osłonkę małpkę i jest git. Teraz muszę spróbować sprzedać te dwa co mamy, stoją w sypialni i kot się wyleguje to na jednym, to na drugim :-D a mnie wkurza graciarnia, tylko jakoś nie mogę się ogarnąć po tym wyjeździe.

Do góry