AsiaaaT
Fanka BB :)
Jezu tak bardzo ci wspolczuje... Bardzo mi przykro, ze trafiłas na takich ... ludzi.Teraz próbujemy z mężem znaleźć przyczynę błoniastego, robiłam nawet badania genetyczne na trombofilię (na szczęście wyszły negatywne). Jedyne co znaleźliśmy to bakterie, które we mnie siedzą, między innymi gronkowca. Z posiewu w pochwie wyszedł paciorkowiec grupy b, e coli oraz paciorkowiec kałowy, natomiast z wymazu z gardła wyszedł gronkowiec złocisty. Biorę już antybiotyk i mam nadzieję że się tego wszystkiego pozbędę!
Czy któraś z Was też miała stwierdzone liczne bakteri
Chyba to nie jest przyczyna, ja nie mialam. Mi lekarz, ordynator, ktory nie bagatelizowal tego przyczepu mowil, ze nie wiadomo jeszcze skad on sie robi i dlaczego. Był podobno jeden lekarz w Polsce, który chcial sie zajac tematem, ale nie dostal funduszy na badania. Najprawdopodobniej na poczatku ciazy stalo sie cos, ze sie oderwal powedrowal kawalek dalej i sie przyczepil do blon (ja mialam takze brzezny, nie mialam naczyn). On twierdzil, ze taki przyczep jest kwalifikacja do zakonczenia ciazy miedzy 37-39 tc. U mnie ciaza sama sie zakonczyla w 35tc., bo lozysko zaczelo sie oddzielac.
Niestety wszyscy inni lekarze, a bylamu kilku tez to bagatelizowali i w ogole twierdzili, ze tego sie nie da zobaczyc na usg.. dlatego trzymalam sie prywt. wizyt u tego pana. Lekarze nie maja w ogole wiedzy na ten temat i jest to przerazajace.
Jedyne co... to jest znikoma szansa bliska zeru, ze ten przyczep bedzie przy ew. nast ciazach.