Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Dziewczyny nie wiem czy ktos tutaj jeszcze bywa ... bardzo wam współczuje
Nasze starania trwały 3 lata o ten mały cud który nosze pod swoim sercem.... wcześniej była ciąża pozamaciczna... wodniak jajowodu na prawdę długa historia... inseminacje i w końcu in vitro .... udało się za pierwszym razem...ale tutaj nie o tym..
W 21 tc od lekarza prowadzącego dostałam skierowanie na usg z tym że na NFZ
Lekarz mówił że wszystko z niunią dobrze ruchy płodu w normie... płyn owodniowy w normie i nagle.... cisza patrzy patrzy i mówi " Boże w życiu tego na własne oczy nie widziałem Jest Vasa Preavia ....(zauważył to przez usg brzuszne ale dla potwierdzenia poprosił żebym ściągła bieliznę było usg dopochwowe w połączeniu z kolorowym Dopplerem... porobił z 20 zdjęć nawet komórką swoją i do profesora wysyłał... bo nie był w stanie uwierzyć...
nagle cały świat mi się zawalił... i tysiące pytań byłam przerażona i jestem nadal tym co mówił ... dokładnie tak jak opisałyście ...
"ciąża bardzo wysokiego ryzyka-po ivf.
Łożysko nisko schodzące, błoniasty przyczep pępowinowy- naczynia przodujące w odl. ok2 cm od ujścia...
Wskazania - ścisła kontrola... i wszystko tak jak Rysica opisała ....
dodam również że w 29tc byłam hospitalizowana zostały podane sterydy dla małej na płuca...
no i kolejną hospitalizacje zaczęłam od 32 tc ... aż do rozwiązania
rekomendacja na hospitalizacje jest od 32 tc a rozwiązanie miedzy 34-37tc oczywiście przez cc
Powiem wam że całą ciąże rewelacyjnie się czułam... ani bóli ani skurczy ani nic ... brałam tylko asmag (magnez) ... teraz czekam na cc jestem trochę przerażona ale jestem wdzięczna temu lekarzowi że poświęcił mi tyle czasu ok 60 min. na konkretne szczegółowe badanie...
Na necie bardzo mało o tym pisze a tak jak wy piszecie może komuś uratować życie dziecka...
Hej tez mAm corke z ivf i mialam lozysko przodujace od 30 tc krwawie nie jak na okres stres wielki I porod cc w 35 tc bo ktg malej bylo 195 ,jak u ciebie sie skonczylo?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom