reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jeremi 29 tydzien , 1590g

Miło czytać o postępach Jeremka. Naprawdę idzie do przodu chłopak i w umiejętnościach i pod względem wagi! Chyba już nie nadążasz za nim, jak niemal co dzień zaskakuje czymś nowym ;-)

Mam nadzieję, że podejrzenie astmy się nie potwierdzi. Jeremek zawsze miał takie problemy czy teraz po chorobie?

Mamo Paulinki, ja się w 100% podpisuję pod tym, że Paulinka jest filigranową siłaczką :-) A najważniejsze, że ostatnio je domowe obiadki i ładnie przybiera na wadze.
Zresztą Adaś prezentuje jeszcze niższą kategorię wagowo-wzrostową.

reklama
Asiu ja też ma przez tubę podawać wziewy tylko że my mamy Flixotide a na noc inhalacja z Berodualua, przy zaostrzeniach choroby Pulmicort 2x1 po 1ml. Muszę jeszcze tą tubę kupić. Na razie inhaluję go Pulmicortem i berodualem. Obciążenie u nas też duże bo ja sama mam astmę i alergię wziewną a mąż alergię na pyłki i to o mocnym nasileniu (kiedyś to aż spuchło mu gardło i zaczął się dusić!) a Maja ma mocną alergię na mleko przez co ma AZS i jeszcze bardzo mocne wymioty więc stosujemy u niej dietę eliminacyjną. Może dla tego babka tak od razu przepisała lek na alergię?
A nie obawiasz się jak wpłyną te sterydy na Jeremka? Chodzi mi o skutki uboczne. Ja się tego bardzo boję, bo po encortonie ostatnio strasznie zatrzymał wodę w organizmie.

Dortoko zobaczysz że Paulinka w końcu ruszy z wagą :tak:

Powiem ci ze strasznego mam stresa jesli chodzi o te sterydy nawet wczoraj dzwoniłam do chrzestnej Jeremka ona jest farmaceutą tu w uk i powiedziała ze dostał niska dawke i podawana wziewnie - ilosc leku jaki sie wchłonie do krwi to zledwie 7% a to naprawdę minimalne ilosci...
U nas tez profilaktycznie lekarz odstawił mleko i powiedział aby nie wprowadzac do diety jajek... Strasznie Jeremek płacze jak ma jesc to mleko i zjada dopiero jak jest naprawde bardzo głodny... mimo ze mu mieszam jeszcze jedno mleko z drugim mu bardzo nie smakuje

Jeremek wagą powala :szok:, chłopisko jak dąb Ci wyrosnie
Mam nadzieję ze jeśli to nawet by była astma wczesnodzecięca
to oby się wycofała w wieku przedszkolnym.

Dziewczyny ja do tej pory nawet nie zastanawiałam sie nad skutkami ubocznymi sterydów wziewnych,
a Szymek dostaje już je z rok.Nawet jak rozmawialismy z lekarzem kiedyś to nas uspokoił,że sterydy wziewne to co innego niz takie podawane doustnie i skutki uboczne też nie sa takie jak przy podawanych doustnie.
Nie martwcie sie tym na zapas;-)

Dzis rano jak zawsze po myciu pupy położyłam Jeremka na podłodze na macie i wziełam sie za Mikołaja.... Patrze i nie wierze, a moje najmłodsze dziecie zawzięcie pelza i z ogromnym samozaparciem wkoncu doczołgał sie do ukochanego kabla od laptopa(wielka miłość od jakis dwóch tygodni)... zamurowało mnie..... od jakiegoś czasu ustawiał juz kolanka do raczków ale jeszcze nie wiedział co zrobic z raczkami ... teraz zakumał...i choc to nie sa jeszcze raczki ale widac jak ładnie pracują nózki,jedna rączka wyciągnięta aby chwycic i druga ładnie odpychając sie od podłoża....
W 20 lutego skonczy 9 miesiecy, korygowany wiek na dzien dzisiejszy to 6 miesięcy i 2 tygodnie...
Żeby nie było tak do konca miło to od wczoraj bardzo ropieja mu oczka i sa zaczerwienione.... obstawiam albo zapalenie spojówek albo na wczorajszym spacerze zawiało go ... no i katar ma dzis większy i kaszle...a ze kaszle cały czas wiec juz nie wiem czy kaszle bardziej czy mniej..... Oczki przemywam sola fizjologiczna i zobaczymy jak sie to rozwinie....
Ale mam dzis radoche od samego rana :)

Asiu kochana!!! Ależ sie cieszę!!!!!
Miód na serce czytać z rana takie wieści!:)

Zdolny chłopak z Jeremka:)

Ps. oczka próbuj narazie przemywać solą fizjo. Jak nie pomoże to krople z antybolem tylko zostaną:(
Francys miał w ub roku przy nauce raczkowania - łaka na podłogę, potem do oczka..wiele nie trzeba.

reklama
Super !!! oby tak dalej !!!!
niedugo za Jeremkiem nie nadazysz :p
Oskar wczesniej pelzal do przodu ale od jakiegos czasu pelza tylko do tylu :crazy: przemierza tak pokoj i przedpokoj i kuchnie :) jak zwykle wszystko robi odrotnie :(

aaa co do oczek to ja jescze przemywalam przegotowana woda ....

Do góry