reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jeremi 29 tydzien , 1590g

reklama
Jestesmy po kontrolnych badaniach Jeremka.
Jeremek wazy 9kg (chyba nasza waga domowa szwankuje bo ostatnio miał 8.400) a mierzy całe 73cm.
Rozwija sie bardzo dobrze ...chwyta zabawki, reaguje, wydaje dzwieki, obraca sie wokół własnej osi ....
Jego korygowany wiek to 5 miesiecy i dwa tygodnie.
Niestety lekarz podejrzewa u niego astme wczesnodzieciecą... pobierali krew aby zrobic mu testy alergiczne, odstawiamy mleko i wprowadzamy nutramigen .. szczepienie wstrzymane...
Jeremek dostał leki do podawania wziewnego -dwa razy dziennie sterydy i na wieczór salbutamol... sterydy profilaktycznie bo ma swisty w oskrzelach...
Okulista w lipcu ....
Zmartwiłam sie bardzo bo i lekarz wygladał na zaniepokojonego no ale cóz oby nie było gorzej... z astma da sie zyc a i umiejętnie leczona nie stanowi problemu...
Zmęczona jestem nieziemsko

No,waga piekna i wzrost!:tak:
Asiu,najwazniejsze,ze mały rozwija sie prawidłowo.
Co do astmy,to mam nadzieje,że to jednak nie to.
Czy dobrze rozumiem,że badanie krwi ma to potwierdzic lub wukluczyć?
A na podstawie czego kazali Wam odstawic mleko?

Badanie krwi ma stwierdzic czy i na co ma alergie jesli ją ma
Mleko kazali odstawic bo i ja i Mikołaj i Sandra mamy uczulenie na mleko... Jeremek ma wysypke na policzkach ale nie zeby tak mocno.... chca zobaczyc czy problemy oddechowe moze wywolane sa alergia nap. na mleko
Madziu ja juz jakby pogodziłam sie z ta astmą bo i mój najstarszy Michas ma astme i w mojej rodzinie w kazdym pokoleniu jest ten problem... z tym da sie zyc...
Pewnie ze jak kazda mama chciałabym miec zdrowe szczesliwe dzieciątko ale i tak dziekuje Bogu ze to tylko astma

Asia no wzrost Jeremka wprost imponujący i waga z resztą też :tak::-)
Mój Oskarek starszy od Jeremiego a wzrostem by się zrównali ;-) U nas też właśnie stwierdzono astmę wczesnodziecięcą, ale tak jak piszesz da się z tym żyć. Podobno ta astma wczesnodziecięca często się wycofuje koło 6roku życia. Nie wiem czy to prawda ale tak właśnie mi ostatnio pulmonolożka mówiła.
A czy dali Jeremkowi coś na alergię? Nam babka przepisała Singular, a testy mały dopiero będzie mieć robione, więc nie wiem czy nie na wyrost to dała.

Piękna waga i wzrost :szok: Mam nadzieję, że bez względu na to czy Jeremek ma astm e czy nie (czego mu z całego serca życzę) to sobie poradzi chłopak, po takiej mamusi nie może być inaczej :tak:

Nie no znów się załamałam, moja też waży ok 9 kg:-(

Monik lekarz postanowił najpierw zbadac czy ma alergie czy te jego problemy nie sa właśnie z tym zwiazane, na alergie nic nie dostał, ale mam mu wziewnie podawac(przez tube) przez najblizsze 8tygodni dwa razy dziennie clenil modulite 50, a dodatkowo na noc tez przez tube salamol CFC-Free 100 microgramów
U mnie w rodzinie w kazdym pokoleniu jest astma .... m jest alergikiem na pyłki a ja mam alergie na mleko tylko ze nie kicham i nie smarkam ale mam potężną wysypke.... ociązenie wiec jest duze
Moja przyjaciółka przesłała mi taki artykuł... bardzo ciekawy
http://www.alergen.info.pl/wczes_astma_osk.htm

reklama
Do góry