reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

JEDZONKO !!!

reklama
to sie nazywa wlasnie babka ziemniaczana :)

Wielkie ?arcie - BABKA KARTOFLANA

O widzisz! Dzięki!
Ciekawe czemu wydawało
mi się, że babkę ziemniaczaną robi się z już ugotowanych kartofli.

Zawsze twierdziłam, że lenistwo matką wynalazku, nie mogło być, że tylko ja na to wpadłam :rofl2:

woloszki - ekstra to wygląda. Mimo, że po śniadaniu, to pociekła mi ślinka

Woloszki mniamusnie wyglada:yes:
A ja polecam dla leniwych nie majacych sokowirowki ale za to majacych malakser:najpierw ziemniaki zetrzec na duzej tarce a potem w blenderze(albo nakladka do koktaili tez sie super spisuje) rozdrobnic do konca i brak obtartych plackow.Co prawda wiecej mycia ale jaka oszczednosc paluchow:-Dnawet meza heheheheh.

No to ja muszę powiedzieć, że my tylko na tych grubych oczkach robimy.
A czasami mieszamy z marchewką.
Ale w sumie z tym blenderem to dobry pomysł :)

Tez lubie babke czy placki starkowane na dużych oczkach… kurcze jeść mi się zachciało;-) a postanowiłam przejść na diete;-) chyba znowu nici z moich planów;-)

PLackow nic nie zostalo bo jeszcze przyszla kolezanka z synem i maly jak sprobowal to bardzo mu smakowaly :-D:-D
A dzis robie z przepisu Vici schabowe ala Hawaje :-D:-Dz ryzem tylko nie mam pomyslu na dodatek, moze reszte ananasa skroje mam jakas kukurydze hmmmm NO ale obiecalam maksowi ze mu zrobie galaretke z ananasem, wiec pewnie pozre mi calego ananasa.
A jutro robie piers z kurczaka z curry i bananami. Juz dawno sie na niego napalilam i chyba jutro zrobie.

U nas juz kurczak z bananami nie wchodzi mezowi:-(a mi za to tak i robie wieksza porcje i mroze dla siebie:-)
A placki dzis robilam i nie podeszly nam:no:nie ma to jak smietana i cukier do plackow:-D

reklama
Do góry