Dziewczyny nie straszcie! Ja miałam obsesję w 5 i 6 miesiącu. Do tego stopnia, że przybierałam po 5 kg na miesiąc. Teraz jestem w 7 miesiącu i mam wrażenie, że zaczęłam panować nad chęcią pożerania słodyczy. Jeżeli mówicie, że w 8 miesiącu dopiero dopada obsesja, to aż się boję pomyśleć ile jeszcze nabiorę kilogramów do końca ciąży.
reklama
oj ja tez pod koniec ciazy mialam taka osbesje choc tak naprawde nigdy nie stronilam od slodyczy- nawet przed ciaza potrafilam zjecs czekolade jak batona, cala na raz, a chuda bylam jak patyk. w ciazy natomiast najgorszy byl koniec jadlam wszystko co czekoladowe w ogromnych ilosciach - przytylam 23 kg a kidy przekroczylam termin porodu to przybieralam 1 kg na 2 dni i bylam pzerazona bo misio przyszedl na swiat 9 dni po.
ale nie ma sie co martwic tym bardziej jak nie mialyscie wczesniej problemow z nadwaga w koncu w ciazy nie trzeba martwic sie boczkami czy brzuszkiem - szybko spada.
poza tym jedzac slodycze wody plodowe ktore je dziecko tez staja sie slodkie wiec jedzac czekoladke sprawiacie przyjemnosc nie tylko sobie ale i maluszkowi:-)
ale nie ma sie co martwic tym bardziej jak nie mialyscie wczesniej problemow z nadwaga w koncu w ciazy nie trzeba martwic sie boczkami czy brzuszkiem - szybko spada.
poza tym jedzac slodycze wody plodowe ktore je dziecko tez staja sie slodkie wiec jedzac czekoladke sprawiacie przyjemnosc nie tylko sobie ale i maluszkowi:-)
Nina27
Majowe mamy'09
Mam też pocieszenie dla wszystkich kochających czekoladę (tak jak ja):-) oto kawałek artykułu:
,,Jesteś w ciąży? Nie odmawiaj sobie czekolady, bo to może wpłynąć korzystnie na Twoje dziecko.Fińscy uczeni doszli do wniosku, że dzieci tych matek, które będąc w ciązy codziennie jadły odrobinę czekolady, byly bardziej aktywne, pogodne i częściej się śmiały. Nawet dzieci kobiet, które podczas ciąży żyły w stresie i jadły czekoladę, rzadziej reagoawły lękiem w nowych sytuacjach niż dzieci matek zestresowanych, które całkowiecie odmiałay sobie tego smakołyku."
Jak to przeczytałam to doszłam z moim mężem do wniosku że nasza mała będzie BARDZO AKTYWNA I POGODNA
No to kochane życzę smacznego:-)
,,Jesteś w ciąży? Nie odmawiaj sobie czekolady, bo to może wpłynąć korzystnie na Twoje dziecko.Fińscy uczeni doszli do wniosku, że dzieci tych matek, które będąc w ciązy codziennie jadły odrobinę czekolady, byly bardziej aktywne, pogodne i częściej się śmiały. Nawet dzieci kobiet, które podczas ciąży żyły w stresie i jadły czekoladę, rzadziej reagoawły lękiem w nowych sytuacjach niż dzieci matek zestresowanych, które całkowiecie odmiałay sobie tego smakołyku."
Jak to przeczytałam to doszłam z moim mężem do wniosku że nasza mała będzie BARDZO AKTYWNA I POGODNA

atrojanek88
Mama Norberta 25-02-09
Nio to mój synuś też bedzie bardzo radosnym dzidzisiem hehe , tylko im dłużej czekam na to moje maleństwo tym bardziej mi odchodzi ochota na słodycze
Mam też pocieszenie dla wszystkich kochających czekoladę (tak jak ja):-) oto kawałek artykułu:
Po przeczytaniu,doszłam do wniosku że nie będę sobie już odmawiać przyjemności :-),tylko jak to zaowocuje w kilogramach na koniec :-)
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Ja w pierwszej ciąży zero słodyczy nawet na nie nie patrzyłam a teraz owszem słodkie byłeczki dzemik miodek kanapeczka z czekoladą i jak to się skończyło CUKRZYCĄ CIĄŻOWĄ więc pilnujcie się mamuśki bo mi nie wyszło to na dobre.
atrojanek88
Mama Norberta 25-02-09
Ja jadłam mustwo słodyczy a w szczególności jak mi nudziło to już wogóle sie nie mogłam oderwać.... Teraz jak jestem po terminie i nadal czekam na dzidziusia to nawet na słodycze juz nie mam ochoty , nie wiem może to z tych nerwów
mamusia_2008
Zaangażowana w BB
Po przeczytaniu,doszłam do wniosku że nie będę sobie już odmawiać przyjemności :-),tylko jak to zaowocuje w kilogramach na koniec :-)
a mnie ciekawi jedna sprawa: jak się karmi piersią, to lepiej nie jeść czekolady, ponieważ to silny alergen (o czym się przekonałam jak zjadłam kilka kostek i dziecko dostało wszędzie wysypki). Więc skoro mamy dziecko w brzuchu, to chyba też nie powinno się jeść czekolady? Przecież to to samo dziecko, tyle, że jeszcze w brzuchu...
Ja musiałam ograniczyć słodycze w ciąży ze względu na zdrowie - przekonało mnie do tego to, że słodycze są najlepszą pożywką dla wszelkich bakterii. Wolałam zjeść rodzynki niż batona

Witam
no no no czytam czytam i czytam i jakbym widziała siebie
u mnie napad słodkości był od początku ciąży...jadłam bez umiaru, nie zwracałam uwagi na to ile jem i tyję...wyszłam z założenia że kobieta w ciąży powinna jeść to na co ma ochotę..więc ja potrafiłam dziennie zjeść 2 tabliczki czekolady, 3 batony najlepiej Marsy,kogel-mogel....hmmm;-) będąc na badaniach cukru,pielęgniarka nie mogła uwierzyć że po wypiciu glukozy-mniam-po 2 godznach zamiast zjeść coś konkretnego pszłam do kawiarenki i kupiłam co???Batony hehe
na efekty tez dlugo nie czekalam.W trakcie całej ciąży przytyłam 21 kg...26 moja córeczka skończy 5 miesiący,i jestem z siebie zadowolona bo nie robiąc prawie nic (mowa o ćwiczeniach-przy dziecku jest faktycznie ciężko-i prawda jest ze to właśnie przy maleństwie człowiek gubi kilogramy)zgubilam cale 21 kg!!!hehehe...A mogę dodać że po urodzeniu miałam automatycznie wstręt do słodkiego i tak jest do dzis,za to jem więcej owoców...
także Drogie przyszłe Mamy nic co ludzkie nie jest nkomu obce
powodzenia,trzymajcie się

reklama
Podziel się: