reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaworzno i okolice

reklama
Na podłężu jesteśmy w sumie dopiero niecały rok, mieszkamy obok przychodni :D z widoczkiem na park. Mam 27 lat i czekam na pierwsze dziecko.

:) GRATULACJE :) A na kiedy termin porodu :) Ja mieszkam na podłężu bliżej kościoła. Zaraz przy lesie :) Na podłęzu mieszkam juz 31 lat :) Ale jeszcze tylko pół roku i potem przeprowadzamy sie do Naszego Nowo budowanego domku w Byczynie :) Jestem mamą 7,5 letniej Wikuni i 3,5 letniego Tomcia )

O to widzę że już masz ładny "staż" macierzyński ;-). Mnie termin wypada na 20 styczeń ale ponieważ to początek wiec pewnie sie jeszcze kilka razy zmieni. Zazdroszczę przeprowadzki do domu. Una w gre wchodziło tylko mieszkanie dlatego szukaliśmy mieszkanka w przyjaznej okolicy. No i w sumie sie udało bo nie mam co narzekać. Blisko park, przychodnia ( a i teraz druga nam otworzą:-)) przedszkola, szkoły i przystanki .

Jak na razie przyzwyczajamy sie do myśli że za kilka miesięcy będzie nas trójka i skupiamy sie raczej na sprawach związanych z lekarzami i badaniami a czeka nas jeszcze remont pokoiku i zakupy dla brzdąca.

No to i ja się dołączam.

hej dziewczyny! I witam sąsiadki z Podłęża :p

Co prawda mamusią jeszcze nie jestem, ale na teście dwie kreski we wtorek wizyta u gina ;-)

Gratuluje ;-) Ja tez na razie tylko nosze ze sobą pasażera . Powodzenia na wizycie , choć z własnego doświadczenia wiem że na pierwszą wizyte lepiej przyjść z wynikiem testu hcg (a nie tylko z patyczkiem) bo i tak lekarz wyśle i trzeba będzie znowu wracac :-)
A gdzie sie wybierasz do lekarza?

edit. doczytałam że masz szalone godziny pracy ;-) punkt pobrac lab. Elvita jest czynny w soboty od 7-9 a w tygodniu od 6:15 -10, ewentualnie na Farnej w tygodniu o 6:30 -9

Ostatnia edycja:
Dziękuję za informację. Tak naprawdę z tego co widzę to gdybym poszła na Farną na tą 6.30 to prawdopodobnie do pracy bym zdąrzyła. Bo w sumie nazwet nie wiedziałam, że na Farnej coś takiego jest, no ale co się dziwić w Jaworznie mieszkam dopiero 2 miesiące :p Więc jutro się wybiorę, w poniedziałek pewnie będzie wynik i na wtorek akurat będzie do lekarza :-)

A idę do Pana Macieja Chwiruta, własnie do poradni na podłęże ;-)

Warto zrobić to badanie, choćby dla własnego spokoju i upewnienia sie ( a wierz mi radość jest niesamowita , tym bardziej ze hcg bedzie rosło jak szalone :-)) koszt około 30 zł. U dr. Chwiruta nigdy nie byłam ale sporo znajomych tam zagląda ;-) Powodzenia na wizycie , będę trzymać kciuki tym bardziej ze przychodnie mam dosłownie pod nosem .

W Jaworznie od 2 miesiecy? Świeża krew :-D

Laboratorium

reklama