marta18691
Fanka BB :)
Powiem Ci ja też zawsze według kalendarza jadę z szczepieniami ale w tym roku spóźnione miałam pół roku i mały miał z 13miesiaca i z 18miesiaca szczepienia ale żadnych skutków ubocznych nie miał...Hej. Jestesmy prawie 2 tyg po szczepieniu na 13 msc (mmr, świnka, odra, różyczka). Dziecko szczepione wedlug kalendarza szczepien, od urodzenia. Nigdy nie wystepowaly u nas zadne objawy, po tym szczepieniu natomiast się zaczęło...
Tego samego dnia gorączka, biegunka z bezzapachowymi zzrącymi kupami ktore odparzają pupę (7-8 dziennie, teraz mniej, ale kuoy nadal występują) ale nie to kest najgorsze. Najgorsza jest zmiana zachowania. Dziecko nie śpi, fakt - problemy ze snem mielismy od zawsze, ale bylo juz wzglednie spokojnie, i pupa juz wyleczona więc to raczej nie powod. Ale stał się okropnie placzliwy, marudny. Płacze co chwila, bez przerwy marudzi. Uspokoja go tylko tv... Juz dla spokoju włączam, bo idzie zwariować.
Moje pytanie brzmi : wystepowaly u was jakies negatywne skutki szczepien? Znacie takie przypadki? Mial ktos podobne objawy po szczepieniu?
Jestem lekko zdezorientowana, myslalam ze szczepiania są bezpieczne.
EDIT : uzywamy maści z hydrokortyzonem, czy to ma znaczenie? Przyjmujemy leki na alergię - zyrtec i hitaxa, lekarz wie o tym, sam zapytal na badaniu przed szczepieniem i dopuscil nas do szczepienia.