Cześć Dziewczyny, jesteśmy na etapie łóżeczka, a konkretnie dostawki z chicco. Bardzo dużo osób poleca. Mamy bardzo dużą rozkmine ;p i nie możemy się zdecydować nad modelem czy ten mniejszy magic czy większy forever. Miejsce w sypialni mamy i nie mamy po kimś łóżeczka szczebelkowego (ale wiadomo, że też można w razie w kupić nowe bądź używane). Doradźcie proszę, który model wybrać ? Magic będzie na pewno gdzieś mniej wiecej do 7 miesiąca życia, a forever może być z nami na dłużej, ale czy pytanie czy dziecko będzie chciało w nim spać ?
reklama
gorzka.kawa
Fanka BB :)
Jak na większość pytań można odpowiedzieć - to zależy
Ja zdecydowałam się na Magic, bo drewniane mam w razie czego po pierwszym dziecku. W sumie ciężko powiedzieć czy dostawka się w ogóle sprawdzi (przy 1. nie miałam). A teraz od dłuższego czasu dziecko śpi w naszym łóżku i łóżeczka praktycznie nie używam. Przy drugim wiadomo, ze bałabym się jakbyśmy mieli spać od razu we czwórkę wiec nie ma wyboru, musi spać w dostawce. Także kwestia tego czy jesteś pewna, ze maluszek będzie spał długo w łóżeczku. Wtedy myśle, ze jest sens kupić Forever. Ale jeśli bierzesz pod uwagę wspólne spanie to uważam, ze strata kasy bo jednak cenowo wychodzi prawie 2 razy tyle co Magic
Ja zdecydowałam się na Magic, bo drewniane mam w razie czego po pierwszym dziecku. W sumie ciężko powiedzieć czy dostawka się w ogóle sprawdzi (przy 1. nie miałam). A teraz od dłuższego czasu dziecko śpi w naszym łóżku i łóżeczka praktycznie nie używam. Przy drugim wiadomo, ze bałabym się jakbyśmy mieli spać od razu we czwórkę wiec nie ma wyboru, musi spać w dostawce. Także kwestia tego czy jesteś pewna, ze maluszek będzie spał długo w łóżeczku. Wtedy myśle, ze jest sens kupić Forever. Ale jeśli bierzesz pod uwagę wspólne spanie to uważam, ze strata kasy bo jednak cenowo wychodzi prawie 2 razy tyle co Magic
no właśnie ciężko przewidzieć jak będzie. W planach mamy, żeby młoda jednak spała osobno, ale wiadomo, że często żyćko weryfikuje. Zawsze w sumie ten większy model jak się bardzo nie sprawdzi to możemy go wywieźć do dziadków, jak będziemy zostawać na nockiJak na większość pytań można odpowiedzieć - to zależy
My zdecydowaliśmy się na dostawkę Next2me Maguc Evo. Po porodzie naturalnym czy jak u mnie po cesarce, możesz spać zaraz przy dziecku, jest blisko Ciebie, otwierasz boczny panel i przy nocnych karmieniach bądź innych bolączkach masz dziecko na wyciągnięcie ręki, jest rowniez funkcje bujaczka, gdzie mozesz szybko uspokoic maluszka U nas jak trzeba to ja nawet jadę z młoda w łóżeczku do kuchni a czasami i podjeżdżam pod drzwi łazienki przez siateczkę, która pełni funkcję przewiewu dziecko jest bezpieczniejsze, bo moze swobodnie oddychac również ja obserwuję
Można ustawić dwa boki lozeczka na różnych wysokościach co pomoga przy ulewaniu. Z mężem szuramy z lozeczkiem na wszystkie strony, jak boli mnie kręgosłup przysuwam łóżeczko do naszego łóżka i zmieniam pieluchy na siedząco
Serio, te nasze pierwsze tygodnie są spokojniejsze i wygodniejsze z tym lozeczkiem więc polecamy z całą pewnością!
Można ustawić dwa boki lozeczka na różnych wysokościach co pomoga przy ulewaniu. Z mężem szuramy z lozeczkiem na wszystkie strony, jak boli mnie kręgosłup przysuwam łóżeczko do naszego łóżka i zmieniam pieluchy na siedząco
Serio, te nasze pierwsze tygodnie są spokojniejsze i wygodniejsze z tym lozeczkiem więc polecamy z całą pewnością!
AceKa
Zaangażowana w BB
My korzystamy z Forevera i bardzo go sobie chwalimy szczerze mówiąc, to dopiero odkąd mamy to lozeczko to syn zaczal spać sam, wcześniej miał kołyskę po siostrze z ktorej nie zamierzał korzystać, tylko pchal się do nas tutaj jest dużo miejsca dla dziecka i chyba to najbardziej na niego zadziałało, jest siatka która wentyluje ale tez pozwala widzieć rodzica,. Na plus też jest to, że jest latwy dostęp do dziecka bo jest opuszczany bok i regulacja wysokosci z jednej i drugiej strony. Dla moich pleców to było wybawienie, bo ustawialam sobie na najwyższym poziomie łóżeczko i mogłam go przewinąć siedząc na swoim łóżku a nie męcząc sie na podłodze, ale ta fukncja tez nam sie przydala, gdy mały mial zatkany nosek, bo podnosilismy o jeden stopien łóżeczko po stronie glowy i noc byla chociaz trochę spokojniejsza.
Dla nas bylo też bardzo wazne, żeby móc to łóżeczko latwo czyścić a w foreverze zdejmuje sie materiał wrzuca do pralki i problem z głowy
Dla nas bylo też bardzo wazne, żeby móc to łóżeczko latwo czyścić a w foreverze zdejmuje sie materiał wrzuca do pralki i problem z głowy
hej, nie słyszałam o tym modelu, ale tak sobie właśnie go oglądam i w sumie wygląda bardzo podobnie jak next2me magic. Czy kojarzysz czy oprócz funkcji bujaczka różni się czymś jeszcze? Wasz maluszek lubił tę funkcję bujania? nie wiem czemu.. ale mam jakieś głosy z tyłu głowy, aby nie przyzwyczajać dziecko do bujania, ale pewnie korzystaliście z tego sporadycznie.. i właśnie chyba można fajnie uspokoić malucha w jakiś awaryjnych sytuacjachMy zdecydowaliśmy się na dostawkę Next2me Maguc Evo. Po porodzie naturalnym czy jak u mnie po cesarce, możesz spać zaraz przy dziecku, jest blisko Ciebie, otwierasz boczny panel i przy nocnych karmieniach bądź innych bolączkach masz dziecko na wyciągnięcie ręki, jest rowniez funkcje bujaczka, gdzie mozesz szybko uspokoic maluszka U nas jak trzeba to ja nawet jadę z młoda w łóżeczku do kuchni a czasami i podjeżdżam pod drzwi łazienki przez siateczkę, która pełni funkcję przewiewu dziecko jest bezpieczniejsze, bo moze swobodnie oddychac również ja obserwuję
no i jeśli nie będę miała dodatkowego kosza mojżesza to gabaryty na pewno na plus... bo jeśli zdecyduje się na forever to już z dostawką nie będę jeździć po mieszkaniu ;p
Roseny
Fanka BB :)
Bobas jest “przyzwyczajony” do bujania przez 9 miesiecyhej, nie słyszałam o tym modelu, ale tak sobie właśnie go oglądam i w sumie wygląda bardzo podobnie jak next2me magic. Czy kojarzysz czy oprócz funkcji bujaczka różni się czymś jeszcze? Wasz maluszek lubił tę funkcję bujania? nie wiem czemu.. ale mam jakieś głosy z tyłu głowy, aby nie przyzwyczajać dziecko do bujania, ale pewnie korzystaliście z tego sporadycznie.. i właśnie chyba można fajnie uspokoić malucha w jakiś awaryjnych sytuacjach
no i jeśli nie będę miała dodatkowego kosza mojżesza to gabaryty na pewno na plus... bo jeśli zdecyduje się na forever to już z dostawką nie będę jeździć po mieszkaniu ;p
Bobas jest “przyzwyczajony” do bujania przez 9 miesiecy
Haha… racja wychodzi moj baby brain
Hejkahej, nie słyszałam o tym modelu, ale tak sobie właśnie go oglądam i w sumie wygląda bardzo podobnie jak next2me magic. Czy kojarzysz czy oprócz funkcji bujaczka różni się czymś jeszcze? Wasz maluszek lubił tę funkcję bujania? nie wiem czemu.. ale mam jakieś głosy z tyłu głowy, aby nie przyzwyczajać dziecko do bujania, ale pewnie korzystaliście z tego sporadycznie.. i właśnie chyba można fajnie uspokoić malucha w jakiś awaryjnych sytuacjach
Na pewno inny design, inaczej otwierany panel boczny, wymiary i waga. I jak na moje, bo zamawiałam przez neta to również materiał wydaje mi się trochę inny i kolory piękniejsze
A co do bujania, też tak myślam na początku jak Ty - nie będę dziecka przyzwyczajać do bujania... I mnie życie jednak zweryfikowało jak mała krzyczy w nieboglosy to ten bujaczek to to dar z nieba
Wszystko zależy ile masz miejsca w sypialni i jaki masz plan z urządzeniem się z maluszkiem jak przyjdzie na świat, szczerze to nie wyobrażam sobie, że mała mi z niego wyrośnie. Jestem mega z niego zadowolona, jakościowo jest super
reklama
Baby brain na dobre zacznie się po porodzieHaha… racja wychodzi moj baby brain