reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie jest drugie Imię waszego dziecka i po kim nadane???

Witam!
Nasz synek to Bartosz Piotr.
Bartosz - przez 4 miesiace był Marysią, a przez kolejne 4 Kubusiem, dopiero na tydzień przed porodem stał się Bartoszem i tak zostało. To imię nam się po prostu spodobało.
Piotr - to miało być coś po moim kochanym tacie - to jest też jego drugie imię, na pierwsze ma Mirosław, więc ....:no: No cóż uznajmy, że drugie było znacznie lepsze :-)

reklama
witajcie !
synek- michal mikolaj, bardzo mi sie podobaja te dwa imiona, michal to tez po moim pradziadku,
coreczka- emilia wiktoria, tez bez zadnych rodzinnych powiazan, poprostu podobaly nam sie, pierwsze ja wybierala, a drugie to kompromis...

Nasza Emilcia też ma jedno imię. Ja mam na drugie Emilia i mąż bardzo chciał mieć Mileńkę - i ma. Nad drugim imieniem się długo zastanawialiśmy i było tyle propozycji że nie mogliśmy wybrać i zostaliśmy przy jednym...

Moja Emilka (ale sie zasialo teraz Emilek, az mi jakos tak nie bardzo z tego powodu), ma na drugie imie Anna. To po mojej mamie :-) Chcialam w jakis sposob jej podziekowac za wiele, wiele roznych rzeczy, ale najbardziej za to, ze byla przy przychodzeniu na swiat swojej wnusi. A poza tym, jakos mi sie fajnie zgralo z Emka i dzieki temu mamy EmiliAnne :-)

Oskar ma na drugie Adam, po moim tacie; chcialabym aby po nim odziedziczyl wiele cech ;-)

Nasz Oskarek ma na drugie Dawid - po jego zmarłym kuzynie. W sumie nie wiemy dlaczego tak mu daliśmy, po prostu czuliśmy, że tak trzeba. Mój bratanek Gabriel też ma na drugie Dawid i chyba kolejni chłopcy w rodzinie też będą mieli... Z kolei córce (którą mamy dopiero w późnych planach...) chcę dać Anna, tak miała moja babcia, mama i ja na drugie. Fajna taka troszkę tradycja.

Maja Katarzyna
Maja - dwa dni przed porodem szukałam przepisu na dobry obiad w kalendarzu i na 9 kwietnia był najpyszniejszy odwracam a tam Maja:tak:, zostało i jest pysznie:-D
Katarzyna - po prostu po matce chrzestnej
Teraz będzie chłopak ( najprawdopodobniej bo tak wyszło z usg ) to na drugie na pewno będzie Mariusz po tatusiu:tak:, a na pierwsze to mam parę pomysłów i jszcze nie wybraliśmy.

Kamila Alicja
Kamila - bo to było jedyne imię, które się nam obojgu podobało:tak:
Alicja - bo jakieś drugie imię trzeba było dać i tak wypadło na zasadzie: no to może Alicja:confused::-)

Witam!!!Nasz synus to BENIAMIN ALEKSANDER Beniamin -po tatusiu(uparlam sie ze chce Juniora)a Aleksander(po mnie jestem Aleksandra-maz powiedzial jak ma miec do mnie pretensje to do ciebie tez)no i jest Beniamin Aleksander!!!!

reklama
U nas jest Zofia Helena, Zosia dlatego ze to bardzo piekne polskie imie a Helenka to taki prezent dla tesciowej bo urodzila sie w jej urodziny:-)

Do góry