Nie tylko trzeba być odważnym żeby nadać takie imię. To dziecko musi być odważne żeby je później całe życie nosić. Szkoda, że razem z porodem nie dostajemy wydruku na temat charakteru dziecka. Wtedy można by było się pokusić o odważniejsze imiona.
reklama
Lucyna to Lucy. Łucja nie ma odpowiednikaAkatsuki, a planujecie imię, które w obu językach jest ładne? Czy tylko polskie? Może Łucja, w Anglii by to była Lucy
Mnie się Antonina bardzo podoba mam przyjaciółkę Antosię/Tosię/Tonię
Ariel to piękne imię, mam takiego znajomego i naprawdę jest rozpoznawalny wszędzie, super człowiek. Piękne anielskie imię.
waniliowe.love
Fanka BB :)
Akatsuki mialam tak samo, na poczatku nie umialam wymowic swojego imienia, bo mi przez gardlo nie chcialo przejsc ale pozniej z wiekiem od niedawna dopiero jakos do niego przywyklam
Mój L by chciał Ariel gdyby nie proszek do prania
No i dlatego ja bym chciała jakieś ładne, krótkie imię, niezbyt popularne ale nie jakieś wydziwione. Stosunkowo łatwe w wymowie. Dla dziewczynki zaczyna mi się podobać Maja ale nie wiem jak z popularnością.
I dziewczyny tylko nie Alan. Miałam kolege za którym do końca szkoły średniej ciągnęło się "anal". Strasznie mu współczułam.
No i dlatego ja bym chciała jakieś ładne, krótkie imię, niezbyt popularne ale nie jakieś wydziwione. Stosunkowo łatwe w wymowie. Dla dziewczynki zaczyna mi się podobać Maja ale nie wiem jak z popularnością.
I dziewczyny tylko nie Alan. Miałam kolege za którym do końca szkoły średniej ciągnęło się "anal". Strasznie mu współczułam.
Lucyna to Lucy. Łucja nie ma odpowiednika
Oooo całe życie byłam przekonana, że Lucy to Łucja bo tak jest to imię przetłumaczone w Opowieściach z Narnii
ladyk24na7
Colly, Maja dałam mojej córce. Zawsze mi się podobało. Sama mam tak na drugie imię. Mąż zaakceptował pomysł. Jak rodzice dawali mi tak na drugie w połowie lat 80. to wogóle nie było powszechne. Teraz Maja jest bardzo popularne. Ale ja się na to nie oglądam. Moda przemija. [emoji5]Mój L by chciał Ariel gdyby nie proszek do prania
reklama
kamila1982
Ariel to piękne imię, mam takiego znajomego i naprawdę jest rozpoznawalny wszędzie, super człowiek. Piękne anielskie imię.
Nie no jak slysze Ariel to od razu mam przed oczami proszek do prania, nie skrzywdzilabym tak dziecka.
Jeszcze Amelka mi sie podoba
Podziel się: