reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Ja mam dwa imiona i to drugie jest naprawdę niepotrzebne a nawet denerwujące bo w bankach i urzędach na wszelkich wnioskach trzeba pisać oba.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja mam 2 Ewa Anna i problem byl raz tego rodzaju, ze moj maz w jakichs papierach urzedowych wpisal tylko Ewa i pozniej jak cos trzeba bylo zalatwic w PL to byl problem bo w dowodzie mam 2 a dopiasanie drugiego imienia do tamtego papieru (byl to akt urodzenia dziecka wydany w Irlandii) juz w Polsce skutkowal doplaceniem ok 100zl. Wiec trzeba zawsze pilnowac by wszedzie wpisywac oba imiona ;) ja dzieciom daje po jednym bo i tak w sumie tylko jednego uzywa sie na codzień... kiedys chyba moda byla na 2 imiona bo zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa ma 2 ;)

ja i mój brat mamy po jedym i zawsze nam wystarczyło :p chociaż ja mam na drugie Anna ale tylko w kościele więc się nie liczy. Moje dziecko też będzie miało jedno. Nawet nie chce mi się myśleć o drugim ;)

Dziewczyny a dajecie dzieciom drugie imię? Moje dziewczyny maja drugie po babciach - Alina i Elżbieta. A maly będzie mial drugie imię po dziadku - Marek

reklama
Ja nie widzę sensu w nadawaniu drugiego imienia, sama nie mam i sie bardzo ciesze, u mnie w rodzinie tylko moj tata ma i jego rodzenstwo.

Do góry