reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Ja mam dwa imiona i to drugie jest naprawdę niepotrzebne a nawet denerwujące bo w bankach i urzędach na wszelkich wnioskach trzeba pisać oba.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja mam 2 Ewa Anna i problem byl raz tego rodzaju, ze moj maz w jakichs papierach urzedowych wpisal tylko Ewa i pozniej jak cos trzeba bylo zalatwic w PL to byl problem bo w dowodzie mam 2 a dopiasanie drugiego imienia do tamtego papieru (byl to akt urodzenia dziecka wydany w Irlandii) juz w Polsce skutkowal doplaceniem ok 100zl. Wiec trzeba zawsze pilnowac by wszedzie wpisywac oba imiona ;) ja dzieciom daje po jednym bo i tak w sumie tylko jednego uzywa sie na codzień... kiedys chyba moda byla na 2 imiona bo zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa ma 2 ;)

ja i mój brat mamy po jedym i zawsze nam wystarczyło :p chociaż ja mam na drugie Anna ale tylko w kościele więc się nie liczy. Moje dziecko też będzie miało jedno. Nawet nie chce mi się myśleć o drugim ;)

Dziewczyny a dajecie dzieciom drugie imię? Moje dziewczyny maja drugie po babciach - Alina i Elżbieta. A maly będzie mial drugie imię po dziadku - Marek

reklama
Ja nie widzę sensu w nadawaniu drugiego imienia, sama nie mam i sie bardzo ciesze, u mnie w rodzinie tylko moj tata ma i jego rodzenstwo.

Do góry