reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Ja tez się zastanawiam co ma powodować problemy? :-)
Wiadomo, że drugie imię jest właściwie nieużywane to w jaki sposób ma stwarzać problemy? Ja przynajmniej nigdy takich nie miałam :-)

reklama
Ja równiez mam dwa imiona i jeszcze nigdy problemów nie miałam. Fakt faktem w ogóle go nie używam ale to inna sprawa :-) więc nie wiem o co chodzi?

Pytanie czy dwa imiona czy podwójne imie. Jak ma byc używane?
Tez mam drugie imię moje dzieci i w rodzonie wiekszosc tez. Uzywamy pierwszego a drugie jedynie w dokumentacji wpisuje się w rubrykę., wiec żadnych problemów nie ma. Ake jaby wołać do dziecka np. Maria Anna to juz naprawdę ktoś musi lubiec i raczej jako dorosły czlowuek bo q dzuecinstwie wszyscy - dzieci, nauczyciele pewnie i tak na Marii skoncza.

hmm u nas w rodzinie większość ma dwa imiona ( tylko Lilka i moja mama mają jedno) , drugie uzywane jest w dokumentach czy pismach urzędowych, nie widzę w tym problemu żadnego

pierwszy raz w zyciu slysze ze 2 imie ma sprawiac jakiekolwiek problemy, teraz dopiero ludzie powoli przestaja nadawac te drugie imie a tak to wczesniej paktycznie wszyscy maja oprucz paru osob i nikt nigdy problemu nie mial

Ja mam dwa imiona i jedynie w urzędach albo dokumentacji muszę podawać obydwa.Też nie widzę problemu w posiadaniu dwóch:) synek też będzie miał dwa.

reklama
a ja tam nie uwazam dwoch imion, u mnie tylko jedna siostra ma, a w ogole cala rodzina ma jedno i mi sie wydaje ze wystarczy a na kiego te dwa imiona :p ale kazdy sobie robi jak chce :) ja wole krotko

Do góry