reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

U mnie trzy znajome mają córki Zuzy (2 lata, 7 lat I kilka mscy) ale na forum rzeczywiście Zuza wiedzie prym ;) Wśród znajomych są dwie Alicje, kilka Julek, Mai, Kai, Oliwek i kilkanaście Amelek hehe a pochodzę z Krakowa. Mamy też Wiktorie dwie i kilka Hani. Aaa o trzy Natalki ale tylko jedna Lenka np

reklama
Ja wśród znajomych mam Wiktora, Antosia, 3 Kacprow, Alana, Magdę, Lenę, Tymona, Majkę, Kubusia, Marysię i Sebastiana. To Wszystko dzieci do 5rż

Wysłane z mojego D2005 przy użyciu Tapatalka

Mi się dla dziewczynki podoba Milena, Emila, Magda ( to imię jest rewelacyjne bo duża Magdalena, mała Madzia a pomiędzy jeszcze kilka innych) .
U mnie u znajomych jest Wiktoria, Zuzia, Matylda, Amelka, Wiktor, Nikodem, Lenka, Lidka, Ola, Tymon, Tomek, Sebastian. Bartek też jest ale taki co kończy już zerówkę.

u Nas imię - Zuzia, było wybrane od samego początku znajomości :) Więc nawet nie było innej opcji :) i przyznam szczerze, że nie wiedziałam, że teraz jest aż takie popularne :) na forum mamy plagę, ale w mojej okolicy nie ma żadnej Zuzi, nawet żadna koleżanka, no zupełnie nikt już nie mówiąc o dzieciach... :)

U nas teraz na tapecie Sara. Mąż wcześniej rzucił Karina. Jeju ale my nie zdecydowani jesteśmy, tzn.ja(jakbym w ciąży była ;-) ) mąż do brzucha juz Sara mówi.

Ja tez zauważyłam że Zuzia robi się popularne, ale pomimo wszystko to był mój faworyt. Tak samo juz słyszałam tez Bartusia u 2 innych osób bedzie i nerwy zaczynam mieć noo
Oj tam - a to chyba Ty musisz czuć to imię a nie patrzec co kto inny ma. Jak ma być Bartuś to będzie ;)

u Nas imię - Zuzia, było wybrane od samego początku znajomości :) Więc nawet nie było innej opcji :) i przyznam szczerze, że nie wiedziałam, że teraz jest aż takie popularne :) na forum mamy plagę, ale w mojej okolicy nie ma żadnej Zuzi, nawet żadna koleżanka, no zupełnie nikt już nie mówiąc o dzieciach... :)
To tak jak u mnie - miał być Olek po dziadku i nie ma znaczenia dla mnie ile tych Olków będzie i czy w klatce mam jakiegoś (bo nie wiem jak mają na imię małe bobaski u sąsiadów). Jakoś mnie to nie interesuje, bo imię to ma dla mnie trochę inne znaczenie i wybrałam je z nieco innych powodów. Natomiast Różę wybraliśmy wspólnie z ex-mężem i też nie patrzeliśmy na popularność a na to jak nam pasowało do brzucha mówić :D Hahahah i tak pozostało. Żadne inne imię by do niej nie pasowało :)

U nas teraz na tapecie Sara. Mąż wcześniej rzucił Karina. Jeju ale my nie zdecydowani jesteśmy, tzn.ja(jakbym w ciąży była ;-) ) mąż do brzucha juz Sara mówi.

mój chciał Karine. to piękne imię o pieknym znaczeniu "najbardziej ukochana". niestety w latach 90' w polsce to był odpowiednik Vanessy czyli imienia którym rodziny pato próbowały dać dzieciom lepszy start... także znam dwie kariny z rodzin alkoholików z czego jedna zaszła w ciążę w wieku 15 lat... niestety nie sposób wybić mi z głowy tego skojarzenia dlatego niestety musialam odmówić mężowi mimo że imię jest piękne

Akatsuki ja znam jedna Karine i większego wzoru cnót nie ma. Anioł nie kobieta spokojna wykształcona.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Ja znam jedna Karine i to bardzo szalona dziewczyna. Pozytywne mam skojarzenia z nią. A Sare znam jedna Polke, a tutaj dwie dorosłe i jedna w przedszkolu u córki. A jak z nią rozmawiałam wczoraj to okazało się ze w najmłodszej grupie tez jest Sara. I ogólnie dużo ich tutaj chyba jest

reklama
Do góry