reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

NIKA - mój też o innym niż Aleksander nie chce słyszeć, a mnie się podoba Aleks ale nie Olek :-) a nazwisko mamy krótkie więc choć jeden problem z głowy.

reklama
No to ja:
Mamy już Kajetana. Byliśmy zedcydowani od razu i nie było dyskusji.
Tym razem jest nieco gorzej...
Imię dla dziewczynki mamy: Karmel, ale H. twierdzi, że jak urodzi się dziewczynka to dorobimy jej jajeczka:)))
A dla chłopca to nie mamy zielonego pojęcia. Coś mi i tak dziewczynką pachnie:))))

Kilka nocy temu oboje nie moglismy spac i jakos nas naszlo na imiona.
Na chwile obena dla chlopca ROBERT , a jak bedzie dziewczynka to JULIA.
Jednak jest to, jak mi sie wydaje dopiero pierwsze podejscie. Chociaz ja czuje ze bedzie chlopiec, a Roberta nie popuszcze :-)

anaklim witaj:-):-):-), a Kajetanka to chcialam rowniez bardzo, ale niestety maz sie uparl na Tymonka i juz chyba na tym pozostanie.
Tak sie bidulek cieszyl, ze niby tak oryginalnie wymyslil, a tu co chwile na forum {tym i innych dzieciowych} wynajduje malych Tymonkow, pewnie dlatego, ze Szymonkow jest juz od groma.......... :-D:-D to i Tymonkow bedzie przybywac heheheh

Magda powiem Ci, ze wlasnie Robercikow tez ostatnio urodzaj i bardzo dobrze, jestem ZA, bardzo ladne, takie troche miedzynarodowe, a jednak polskie........ takie troche chlopiece, a jednak meskie { na przyszlosc, panie Robercie- super}!!!!!!!!!!!!!!:-)

robert faktycznie coraz bardziej znow popularny - moja kolezanka ma rocznego robcia ;-)

a nam spodobalo sie dla dziewczynki - nicola lub malwina
a dla chlopca - nikodem (mi sie podoba tez ksawery ale mojemu m NIE)

A i jeszcze znalazlam sobie cos na poprawe humoru i sie usmialam........
TYMON- imie pochodzenia greckiego, wywodzace sie od slowa THYMOS- zycie, serce, duch, mestwo, gniew. Imie to oznacza wiec mezczyzne odwaznego, o wielkim sercu, ktory latwo popada w gniew..........brrrrrrrr..........:-):-)

W takim razie zaraz po malym biore sie za meza i za prace nad corcia;-);-), bo sie wykoncze z dwoma takimi w domu..............i tak przewidywalam, ze nasz synek bedzie po tatusiu cholerykiem i nerwusem, a ja osiwieje zanim maly pojdzie do podstawowki hehehehe, no a teraz jak go jeszcze wzmocnie takim imieniem, to ho ho ho, bedzie charakterny nie ma co:tak::tak:

Jednakowoz ogolna charaktrystyka imienia mnie nie zniecheca........wrecze przeciwnie, chyba meza pochwale za ten wybor hehehe
Charakter- TYMON jest mezczyzna o mocnym charakterze, ktory potrafi zjednac sobie otoczenie zarowno przyciagajacym wdziekiem jak i urokiem osobistym. Zawsze chetnie jest widziany na kierowniczych stanowiskach, niekiedy wbrew wlasnym przekonaniom. Lubi kulturalne towarzystwo, spokojne zycie rodzinne, dobra literature i sztuke.

Kurde gorzej jak maly zrobi rodzicom psikuska i urodzi sie jednak dziewczynka:-D:-D:-D:-D

robert faktycznie coraz bardziej znow popularny - moja kolezanka ma rocznego robcia ;-)

a nam spodobalo sie dla dziewczynki - nicola lub malwina
a dla chlopca - nikodem (mi sie podoba tez ksawery ale mojemu m NIE)

hej, hej isunia:-):-) moze Twoj maz nie ogladal "Kariery Nikosia Dyzmy"???
Moj ogladal, bardzo go smieszyl { nawet ogladany poraz 20- sty brrrrrr} i bardzo Nikodem, maly Nikos jemu przypada do gustu, ale mnie nie za bardzo, wlasnie za bardzo by mi sie kojarzyl z Pazura z tego filmu :-);-)

a co do dziewczynskich...........to jak dla mnie zdecydowanie Malwinka niz Nicolka, moze dlatego, ze tu w Belgii polowa corek polskich emigrantow ma na imie Nicola.......

A my Ja nie mamy pojecia za pierwszym razem wiedzielismy od razu bez dwóch zdan jakie imie teraz nic nam do głowy nie przychodzi :cool2:
obejrze zaraz sobie wasze typy moze cos mi sie spodoba :-p

ajako zle mnie zrozumialas albo ja cos pokrecilam ;-)
mojemu nikus sie bardzo podoba - ksawery mu sie nie podoba, a jak sie jeszcze dowiedzial ze takie ma imie syn wisniewskiego to juz zupelnie zabronil :-D:-D a ksawery tez ladne imie

co do dziewczynek to nicola mnie ostatnio przesladuje wiec moze cos w tym jest, jakis znak na tak, tutaj w uk nicola ogonie srednio na jeza popularna, wsrod polskich emigrantow kroluje MAYA :tak::tak:

ja mysle generalnie o imionach takich uniwersalnych - a ni to polskich ani obco brzmiacych, na razie nie planujemy wracac wiec nie chce aby dziecko meczylo sie np z PAWLEM, MICHALEM itp choc to bardzo ladne imiona

reklama
Do góry