reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

Michał bardzo fajne imię,chrzestnym Maurysia będzie syn mojej siostry-Michał!

My daliśmy Kacperkowi tylko jedno imię i Maurycy też będzie miał jedno i tak się nie używa drugiego imienia.

reklama
My dajemy dwa imiona, bo tak sie przyjęło i w mojej rodzinie i rodzinie P.

Bardzo sie cieszę, że Michał dobrze WAM się kojarzy:happy2:. Buźka mi sie śmieje:-).

Moja Gabi ma tylko 1 imie, u Tobiasza bedzie tak samo.
Niby w polsce nadal obecna jest tradycja 2 imion ale ja uwazam ze jest ono calkowicie nie potrzebne i sie go na codzien nie uzywa (kiedys sluzylo identyfikacji wraz z imieniem ojca)... a ze ja tradycjonalistka nie jestem :cool2:

A wlasnie dziewczyny jak to jest w innych krajach, ktore znacie???? We wloszech jak sie ma 2 imienia to sie ich na codzien uzywa.:confused: ale nie mam pojecia jak jest w innych krajach?:confused:

Moja Gabi ma tylko 1 imie, u Tobiasza bedzie tak samo.
Niby w polsce nadal obecna jest tradycja 2 imion ale ja uwazam ze jest ono calkowicie nie potrzebne i sie go na codzien nie uzywa (kiedys sluzylo identyfikacji wraz z imieniem ojca)... a ze ja tradycjonalistka nie jestem :cool2:
Ja chcialam jedno ale Y. chce nadać małej drugie imię po mojej śp Mamie. Co jest trochę nietypowe bo u niego nadaje się tylko jedno imię.

A wlasnie dziewczyny jak to jest w innych krajach, ktore znacie???? We wloszech jak sie ma 2 imienia to sie ich na codzien uzywa.:confused: ale nie mam pojecia jak jest w innych krajach?:confused:

W IL nadaje się jedno,w USA jak kto chce, w Brazylii np niektórzy nadają od razu 3 jak u mojego kolegi (Joao Gabriel Bertotti-jego mamie się uwidziało to Bertotti nie wiedzieć skąd..)Ja z racji tego że mam w rodzinie kilka osób o tym samym imieniu i nazwisku co ja używam drugiego imienia, ale tylko w urzędach i na papierach. Przedstawiam się Anka :-p

Karina-ponoć tak hehe np taki malarz-muralista Diego Rivera (mąż Fridy Kahlo) naprawdę nazywał się Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodríguez 5 imion i kilka nazwisk :-D

reklama
U nas też będą dwa imiona - zresztą tak jak u starszej - Judyta Maria.
Dla Martynki jeszcze drugiego nie wybraliśmy​

Do góry