reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

Aqua - mojej koleżance urodziła się Alicja .. ( w pierwszy dzień wiosny ) imie dla niej wymyśliła starsza córka Basia ( ma trzy latka ) .. a Alicja jest poprostu sliczna, maleńka kruszynka... bardzo ładne imie

reklama
mi alicja tez dobrze się kojarzy:tak::tak:
tak samo jak dominik- mój kolega z liceum...ale z niego był przystojniak, mówię wam:-D:-D

Alicje mi się kojarzą właśnie takie wrażliwe, skupione dziewczyny, ale dość przebojowe, wytrwałe w dążeniu do celu. Znam kilka, niektóre są bardziej, niektóre mniej energiczne, więc energia to chyba zależy od genów. Bardzo miłe imię :tak:

Fajny wateczek.
Podobaja mi sie Wasze propozycje imion.
U nas najprawdopodobeniej bedzie synek - wybralismy Imie Tobiasz. A jesli dziewczynka to chyba Nina.

My musimy się zacząć zastanawiać, zawsze mieliśmy jedną opcję na imię no i nosi je Marysia. Więcej koncepcji brak, podoba mi się Zosia ale tak na imię ma teściowa a jakoś nie chcę, żeby czerpała z niej wzoru :baffled: Do tej pory o tym w ogóle nie myśleliśmy :-D

U nas imie dla dziewczynki było znane zanim my sie poznalismy. No po prostu jeden typ! Bedzie Pola Maria. Maria, bo ja mam tak na drugie, a co! musi miec cos po mamusi , oprocz urody, inteligencji i skromnosci naturalnie..:-p:-p:-p;-)
Ale sama nie wierze, ze to bedzie dziewczynka, niby słodkosci jem na potege, ale wczoraj myslalam, ze umre jak nie zjem sledzikow w occie..mhmm :-)

U nas szaleńswto imienne.....

Oliska - Pola Maria, bardzo ładne. Pola - zawsze mi sie podobało. Tylko teraz mąż oponuje...

No i natalia też nie może być. U 2 znajomych sie porodziły dziewczynki, jedna 2 miesiące temu, druga chyba z 5, obie Natalki.....:dry:
Jesteśmy więc w punkcjie wyjścia....Zuzanna - na co M. kręci nosem i Maja...no ładnie...ale ten pies.....:no::wściekła/y:

a my dochodzimy do wniosku, że Maciek będzie nazywał brzdąca Gerwazy , a ja się zastnowię: Adam Oskar Paweł, Gerwazy za nic mi przez gardlo nie przejdzie...:-D

Kasiulka - owocnych poszukiwań...

reklama
Miał być Aleks , ale mężusiowi jakoś sie z nazwiskiem nie komponuje :tak: . Teraz na topie u nas : Mateusz albo Szymon . A tak szczerze to kurka strasznie trudne wymyślić imię na całe zycie dla swojego dziecka :baffled:

Do góry