reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

Hej, my też mamy dwóch synów - Piotra i JAkuba i teraz czekamy na córcię.
Tak się składa, że nasze nazwisko, też bardzo niemiecko brzmi, mieszkamy jednak w polsce, i nigdzie się nie wybieramy.
Co do imienia mam wiele typów, ale bez żadnych konkretów:
podoba mi się Kalina, Amelia, Laura, Zuzia, Iga, ale zanim wymyślimy jak ma być minie jeszcze trochę czasu :-)

reklama
Amelia tez mi sie bardzo podoba ale jak mojemu mezowi nie - gdyz jak ostatnio zaczelismy jezdzic na zakupy do kaufladu to tam i na chuteczkach hogiecznych, na recznikach papierowych, na papierze toaletowym pisało amelia - i sie zrazil do tego imienia bardzo ale to bardzo :)

Lili - kojarzy mi sie z urocza dziewczynka :) Nie znam nikogo o takim imieniu ale tak jakos mi sie kojarzy

Ostatnio znajoma była w sklepie i była w szoku jak jedna z babek nazwała swoje córki jedna miala na imie Afrodyta a druga jak dobrze pamietam Artemida :)

Amelia tez mi sie bardzo podoba ale jak mojemu mezowi nie - gdyz jak ostatnio zaczelismy jezdzic na zakupy do kaufladu to tam i na chuteczkach hogiecznych, na recznikach papierowych, na papierze toaletowym pisało amelia - i sie zrazil do tego imienia bardzo ale to bardzo :)

Lili - kojarzy mi sie z urocza dziewczynka :) Nie znam nikogo o takim imieniu ale tak jakos mi sie kojarzy

Ostatnio znajoma była w sklepie i była w szoku jak jedna z babek nazwała swoje córki jedna miala na imie Afrodyta a druga jak dobrze pamietam Artemida :)

no wiesz,faceci tez mają jakies ale do imion,skojarzenia itd

Lili-to od Liliany tak?terz b.ładnie

o zesz=-Afrodyta i Artemida?i tak zarej.w USC/nikt nie burzył sie?
bo mojemu mezowi powiedział facet co rej.nam córeczke ze Natasza to ruskie imie
no i co z tego?ale mi sie podoba

no ale Afrodyta i Artemida?ile lat mają te dziewczynki?
jak tu w zdrobn.wołac?
no coz....

Afrodyta i Artemida to bardzo rzadkie u nas imiona ;-) Ale nie mówię, że brzydkie :no:

Liliana bardzo mi się podoba. Amelia też - mam siostrzenicę o tym imieniu :tak:;-) Do niedawna miałam sąsiadkę Elizę - sympatyczna kobitka :tak:

reklama
Moja przyjaciólka ma Córcię Lilę i starszą Emilkę. Oba imiona mi się podobają. Mam też dobrą koleżankę z podstawówki Lilianę i znajomą lekarkę Lilię.
Ja się zastanawiałam też nad Helenką - ale Hela do niej wołać? To już mi się nie podoba
Amelia kojarzy mi się z emalią - i nic na to nie poradzę.

Do góry