reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

reklama
Tak dawno tutaj nie zagladałam i macie takie fajne pomysły na imiona:)
Co do tej listy najpopularniejszych imion to byłam pewna, że Laura sie tam znajdzie...wogóle podoba mi sie to imię bardzo ale jakos dziwnie mi się je zdrabnia jest takie twarde. Mojemu mężowi jeszcze się Victoria podoba ale uparł sie na tą Laure i koniec;)

może Antonina-Irmina jakoś mi do głowy tak na szybko przyszło;) albo Antonina-Maria (mojej koleżanki corka tak sie nazywa tylko w innek kolejności Maria-Antonina;) ), a na necie znalazłam: Antonina Zofia, Antonina Łucja, Antonina Klara, Antonina Ewa, Antonina Anna, Antonina, Antonina Laura, Antonina Róża. Może cos Ci sie spodoba:) Jak coś jeszcze znajde to Ci napisze;)

U nas jest tradycja że dziecku daje się na drugie po babci - ale mi się nie widzi ani Teresa, ani tym bardziej Stefania, za to prababcia ma na imię Maria i to już mi bardziej pasuje, choć to tam mało istotne bo tego drugiego to się własciwie nie używa. Ja jednak uparcie jak coś wypisuję to piszę Anna-Maria i Tymoteusz, choć Tymoteusz ma na drugie Krzysztof to już nie jest używane. Ludzie nawet nie pamiętają swoich drugich imion - a ja wiem
ja jestem Agnieszka-Marta-Barbara (drugie rzecz jasna po babci) ładnie :)

a Ja Marta-Anna_Nina:)a synek ma tylko jedno,bo u mnie były wiecznie problemy ze swiadectwami itp bo mam dwa a wpisywali jedno i zeby mu zaoszczędzić ..to ma jedno tak jak mąż

reklama
my jak znamy już płeć to zaczynamy zastanawiać się dopiero.
może Krzyś...

O Krzyś też mi się podoba - mam męża Krzysia imię bardzo popularne w latach 70-80 a teraz dawno nie słyszałam o jakimś Krzysiu, zresztą tak samo nie ma małych Aguś. Choć Basie są znów na topie więc może i Agnieszki Powrócą?

Do góry