reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie bajki dla naszych pociech????

reklama
julia ostatnio lubi 'króla lwa'. jak byla chora to lecialo 2 razy dziennie:D , Cliford, w so zawsze ogląda z tv klub myszki miki i zlotą rączkę, bardzo lubi też bajke o mikolaju, do niedawna lecialo na 2 o 7.30, co bardzo mi odpowiadalo (tuż przed wyjsciem do przedszkola)

U nas króluje:Franklin, Scoby Doo, Myszka Miki, Bracia Kola. Ulubioną postacią Dawidka jest Kubuś Puchatek i to w każdej bajce:)

Ukochanymi bajkami mojej 4-letniej córki są Domisiaki, Krecik, Tabaluga, Świat Małej Księżniczki. Czasami sięga po bajki dla starszych dzieci z serii "Było sobie życie", co średnio mnie cieszy, bo tam jednak te bakterie różnie się do siebie zwracają ;) Domisiaki są nawet fajne, szkoda tylko, że ciągle moralizują :)

U nas na topie wszelkie księżniczki i cała seria Barbie (Dziadek do Orzechów, Roszpunka, Księżniczka i Żebraczka, Calineczka itp), lubi też Clifforda i Olinka Okrąglinka.
Ostatnio ku mojej radości coraz częściej woli, żeby jakąś bajkę jej poczytać niż włączyć z dvd

Mój synek najbardziej lubi bajkę -Auta- potem długo, długo nic ;-) i inne bajki - Myszka Miki - Sąsiedzi - Traktor Tom - Krecik - Chip i Daile - Tom i Jerry - Supercyfry - Złota Rączka - Kubuś Puchatek i inne. Pilnuję to co ogląda bo jest dużo bajek z przemocą, nieodpowiednim słownictwem albo jak dla mnie z bezsensowną fabułą. Ja osobiście nie lubię Teletubisiów i synkowi nigdy nie włączam.

U nas na topie wszelkie księżniczki i cała seria Barbie (Dziadek do Orzechów, Roszpunka, Księżniczka i Żebraczka, Calineczka itp), lubi też Clifforda i Olinka Okrąglinka.
Ostatnio ku mojej radości coraz częściej woli, żeby jakąś bajkę jej poczytać niż włączyć z dvd

U nas też królują bajki czytane. Prawie nie włączam małej telewizji. Nie da się zastapić takich wspólnie spędzonych chwil:) Nie wątpie, że czytacie swoim posiechom bajki ale poczytajcie sobie jak dobrze wpływa na rozwój takie czytanie : milutkie.pl/wartoWiedziec,naDobranoc.html

U nas niezastapione jest TOY STORY. Buzz i Chudy muszą być na wszystkim - piżama, majtki, pościel, kubek. Z niecierpliwością czekamy na 3 część.
Jako wieczorynki - Frankin, Weterynarz Fred i Rajdek.

Ulubioną bajeczką mojego synka jest oczywiście "Kubuś Puchatek" :) Uwielbia też wszystkie bajki z Myszką Miki w roli głównej. Kubuś jednak wiedzie prym :)

reklama
U nas czytane wszystkie, bez wyjątku - ostatnio baśnie z różnych stron świata.
W TV oglądałby wszystko, ale ograniczamy się do wieczorynki lub ściśle określonych bajek z płyt.

Na wakacjach poznał "Ben 10" i "Bakugan", ale pozwoliłam obejrzeć 3odc. i na tym koniec - to nie są bajki dla dzieci, a i dla nastolatków nie są dobrym wyborem.

Do góry