Joasiek to chyba spadlam Ci jak z nieba bo sama mialam Bartatine Jedo a moja przyjaciolka Roana Marite
juz Ci wszystko pisze
:
-na pewno atutem obu jest solidnosc i to ze Ci nie padna na wertepach (w szczegolnosci Jedo z uwagi na porzadne pompowane kola - zaden konar, snieg, bloto im nie straszne, w Maricie kumpeli 3 razy sie przebily, bo sa znacznie ciensze niz w Jedo, ale moze miala akurat felerny egz).
-Jedo ma lapki do przenoszenia gondoli wiec spoko, nawet te raczki mi sie podobaly bo sprytnie sa chowane w gondoli na zameczek
-w Jedo budka chodzi bezszmerowo w Roanie glosniej
- jakbys sie zdecydowala na Marite koniecznie poswiec troche czasu i zbadaj czy kolka nie piszcza (to sie wlasnie zdarza w felernych egz, pojezdzij po sklepie i sie wsluchaj, bo potem tego nigdy nie dosmarujesz a maluszek bedzie Ci sie budzil podczas spacerow)
- atutem Marity jest przestronna gondola i rewelacyjna spacerowa (jak dla mnie lepsza niz w Jedo, wygodniejsza, synek kumpeli nie chcial z niej wychodzic i b. dlugo uzywal)
- minusem obu jest niestety duza waga, to smoki, ja wnosilam najpierw stelaz do piwnicy, potem gondole z malym na 3p to bylo co nosic, bo sama gondola jest ciezka +dziecko to sie az odechciewa spacerow, szczegolnie teraz zima,, bylam cala zasapana i mokra
- jakbys brala Jedo to bierz wahacze na paskach skorzanych - rewelacja, nic tak nie uspi dziecka (bujanie w czterech kierunkach, zwykle plastiki teggo nie zrobia) i nie sprawdzi sie na naszych chodnikach dziurawych, dziecko w ogole nie czuje wstrzasow, doskonale amortyzuja
jednym slowem oba wg mnie sa porzadne, przestronne dla dziecka na pewno nie pozalujesz wyboru, cena atrakcyjna i jak kazde maja swoje minusy, ale to akurat chyba kazdy wozio ma.
Powiem tak - gdybym mieszkala na parterze albo w domku to wzielabym znowu Jedo lub Marite, bylam naprawde b zadowolona, ale jakbym teraz miala sobie poszalec to podoba mi sie Quinny Buzz (fajny taki futurystyczny, nie wiem jak z waga u niego ale w sklepie wydawal sie lekki no i fajnie sie nim manewrowalo). A teraz, coz, przy dwojce dzieci z mala roznica wieku wybralam cudo Bebeconfort Twin Club (tylko 3,5 tys
, za tydzien zamawiamy, nie moge sie doczekac)
Joasiek - udanego wyboru, w razie czego pytaj :-) pomoge jakby co