reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla naszego skarba

Joasiek, ja mam gondolę X-landera, co prawda na stelażu Hauck Traxx Jaguar 4, ale zasada zciągania gondoli jest taka sama jak w X-landerze (używa się tych samych adapterów). Zciąganie i zakładanie jest proste, poprostu się wsuwa i wysuwa gondolkę z adapterów przyduszając przycisk. Raczka jest w budzie gondoli, bardzo wygodna zresztą.
Z tym samochodem pomysł masz dobry, pod warunkiem, że nikt Ci samochodem nie odjedzie, bo wtedy jesteś uziemiona w domu.

reklama
Joasiek, ja mam tutka - zwykły, tani, spacerówkę rozkłada się na płasko, daje osłonkę + nosidło. Nosidło ma usztywniane dno, więc jakoś się zbytnio o kręgosłup dzidzi nie boję, a właśnie ze względu na mieszkanie w bloku na piętrze chciałam koniecznie mieć możliwość swobodnego transportu po schodach. Będę najpierw znosić wózek, a potem dziecko w nosidełku.

Ufff.. dziewczyny, nawet nie wiecie jak mi ulzyło po tym co napisałyście, dzięki :tak: :happy: Nie mogłam dziś zasnąć przez ten wózek :eek: Jeśli mówicie, że takie rozwiązanie ze zdejmowaną łatwo gondolą jest realne, to chyba tylko to mnie ratuje. W takim razie w środę-czwartek następne podejście do wózków na żywo. I tym razem będę zwracała uwagę nie na wagę, tylko na sposób zakładania i zdejmowania gondolki :-D Wczesniej nie przyszło mi to wogóle do głowy :zawstydzona/y: Bardzo prawdodobne, że dołączę do posiadaczek x-landera, ale jeszcze chcę porównać z innymi wózeczkami :tak: A później, jak z gondoli przejdziemy na spacerówkę, to też pewnie, tak jak lil kate dokupię jakąs miejską i lekką do codziennych spacerków po mieście, a ta z wózka wielofunkcyjnego będzie na trudniejsze trasy :happy:

z lekkich spacerowek polecam Jane Energy - tylko 5kg, ale to parasolka, najlepiej to sobie dwa zostawic - jedna spacerowke porzadna, na dlugie spacery, gdzie dziecko moze sobie wygodnie pospac, rozlozyc sie swobodnie i wlasnie superlekka spacerowke, jak trezba szybko gdzies wyskoczyc. To cudo Jane sklada sie jedna reka, wszedzie miesci i mozna na ramie zarzucic jak parasol.
Niestety, jak dla mnie to jeden wozek nie jest w stanie spelnic wszystkich wymagan, bo chcialoby sie miec lekki, ale wygodny, z pompowanymi kolami, latwo skladany, jedno wyklucza drugie, trzeba albo wybrac mniejsze zlo np male kolka - mala waga, albo kupic jeden porzadny i potem jakas leciutke parasolke.:dry:

ana.30: ano właśnie do takiego samego wniosku dzisiaj doszłam.. że dla mnie najlepszym rozwiązaniem będzie kupienie za pół roku drugiej lekkiej spacerówki :tak:
Dzięki za sugestię.. wózeczek 5kg to faktycznie waga - marzenie :-D Z takim to mogę śmigać po schodach :tak:

to jest chyba najlepszy plan z mozliwych. i oczywiscie zamierzam zgodnie z nim postapic:tak:

Joasiek, powodzenia w wyborze wozeczka!!

Tak jak pisała Lil kate w xlanderze gondolę zdejmuje sie bardzo łatwo ze stelaża, a niesie sie ją bardzo wygodnie, bo ma sztywny uchwyt i jest dobrze wyważona. W takiej miekkiej gondoli dziecko przy jej przenoszeniu czuje się chyba jak w torbie podróznej- tak mi sie wydaje...:-)

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was kupiła może Roana Maritę? Wygląda na całkiem sensowny (jeśli komuś odpowiada jego tradycyjny wygląd - mi jak najbardziej :tak:). Na naszym forum BB mamusie bardzo dobrze się o nim wypowiadają. Ma największa gondolę ze wszystkich wózków na rynku!
ROAN MARITA. Opis tego wózka brzmi bardzo zachęcająco :happy:

Do góry