reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek dla lutowego dziecka?

reklama
Poli kolor mnie rozwalil, udowny jest;)))
My stawiamy na emmaljunga smart duo combi taki mialam dla Belli szaro różowy z mega dobrym fotelikiem, fotelok mamy więc teraz kupię bez w kolorze czekoladowym:)) chyba że coś innego chwyci za serce, jakdpa mnie to był wózek ideał:)

Untitled 2.jpgmy będziemy mieć taki

Dziewczyny, wózek wybrany narazie na "sucho". Musimy uderzyć do Wrocławia lub Poznania do jakiegoś wielkiego sklepu wózkowego by pojeździć, pooglądać itd..Co do przednich mniejszych kół to czytałam, że jak są odpowiednio wykonane ( i nie za małe) to dobrze się sprawują.
Fajny wózek Kasiulec,
Bella
nie mam przekonania do tradycyjnego wyglądu wózków, wolę bardziej nowoczesne. Długo podobały mi się za to 3-kołowe, ale wiem, że sa mega niepraktyczne. Ale Ty go sprawdziłaś, to jak najbardziej dobra decyzja:)

sylwia nie wzięłabym tego wózka nawet za 500zł.... ze względu na kółka - przeklinam podwójne kółka i wolałabym kupić jakiś polskiej firmy, tańszy, nie żadne 3w1 ale z pojedynczymi kółkami. do tego jak jeszcze będzie śnieg w lutym to w ogóle masakra
poli a dlaczego 3-kolowce są niepraktyczne? ja nie znam osoby, która by z takiego wyboru nie była zadowolona.
co do szukania wózków w Poznaniu to warto zajrzeć do hurtownii w Komornikach i sklepu w Swadzimiu koło leroy merlin. to tak na obrzeżach bo w centrum to nie szukałam :)

Ostatnia edycja:
bella ja też jestem za emmaljungą:) tyle że inny model, ale to już o tym kiedyś pisałyśmy.

co do wózków trzykołowych moja kuzynka miała dla mojej chrześnicy i była bardzo nie zadowolona:( wózek był w ogóle nie stabilny i na trudnym terenie był z nim problem.

Gosia mi właśnie też się nie podobają te kółka (ja chce pompowane) i rączka. Mojemu mężulkowi się w ogóle nie podoba więc go nie bierzemy.

Dzięki Gosiu za podpowiedź! Akurat to od mojej "strony", na pewno więc tam pojadę. 3kołowce dla mnie super wyglądają, ale na forach nie polecają- że trzeba tyłem wjeżdżać na chodnik, że wywrotne- zwłaszcza na śniegu..Ale to nie moje opinie:)

Sylwia, też mam złe doświadczenia z takimi kółkami, gdy byłam nianią..

reklama
Ja tez miałam straszny problem z wyborem wózka. oglądałam, czytałam różne opinie, zapisywałam sobie na co zwracać uwagę, etc. W końcu koleżanka pomogła mi wybrać wózek Jedo Fyn 4ds Freeline

..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2012 sklep internetowy: FYN 4DS 2012 Freeline skórzana rączka! wózek głęboko-spacerowy z torbą pielęgnacyjną

Ma wszystko co było dla mnie niezbędne w wózku, czyli:
- pompowane koła,
- dużą gondole - na 80 cm, jedna z największych na rynku z wózkami;
- przednie koła skrętne z możliwością blokady;
- amortyzatory;
- regulowany zagłówek w gondoli;
- możliwość montowania spacerówki przodem i tyłem;
- siedzisko w spacerówce rozkładane do leżenia i przy tym długi kołnierz daszka, że dziecko nie będzie zawiewało główki;
- pojemny i wygodny kosz na zakupy.

Do góry