reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki test

A z tym ze kobieta nie wychodza testy po terminie miesiaczki to musiałobyc tak że przed okresem wspolzyly tak ? Chociaż wtedy są dni nie płodne to jak to możliwe
Jak się przesunie owulacja, a współżyjesz cały czas, to siłą rzeczy nie wiesz, kiedy faktycznie miałaś dni płodne.
Od owulacji do kolejnej miesiączki jest zwykle 14 dni. Stąd, jeżeli owulacja przesunięta, to i miesiączka się przesunie.

Ale kiedy by ta owulacja nie była, jak robisz test 14 dni po ostatnim stosunku, to jest on wiarygodny.

reklama
A kiedy mogę zrobić bete zeby juz mieć całkowita pewność i wkluczyc w 10000 procent ,bo nie wierzę zbytnio testą sikanym, a nie jestem zbytnio przekonana

A kiedy mogę zrobić bete zeby juz mieć całkowita pewność i wkluczyc w 10000 procent ,bo nie wierzę zbytnio testą sikanym, a nie jestem zbytnio przekonana
beta też jest wiarygodna 14 dni po ostatnim stosunku. Przecież i test i beta badają obecność tego samego hormonu.

No niby tak ale każdy tutaj pisze , żeby lepiej bete robić niż testy takie zwykłe bo później się okazuje że jest ciąża
Litości, bo nie wytrzymam 🤦‍♀️
Testy mogą być fałszywie pozytywne. Zwłaszcza, jak się je robi za wcześnie. Pokazują blade kreski. Wtedy się mówi, żeby lepiej zrobić betę.

Twój test, wykonany w dobrym terminie był negatywny. Beta też będzie negatywna, ale jeżeli to sprawi, że przestaniesz 100x pytać o to samo, to idź ją zrób.

A jak wyjdzie ujemna to muszę powtarzac później?? To czemu kobieta wychodziły bety ujemne a tu ciaza nagle i byly wykonane w odpowiednim czasie

reklama
A jak wyjdzie ujemna to muszę powtarzac później?? To czemu kobieta wychodziły bety ujemne a tu ciaza nagle i byly wykonane w odpowiednim czasie
nie musisz powtarzać.

Znowu- jak ktoś współżyje cały czas i przesunęła się owulacja, to beta może być zrobiona za wcześnie i nie pokazać ciąży, bo jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia.

Ale to nie jest Twój przypadek. W Twoim przypadku beta będzie wiarygodna.

Do góry