reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki test

reklama
A to byłaś w ciąży , jesli można spytać ? Bo beta 2 to brak

Tak byłam, to już był spadek bety przy poronieniu, ale jeszcze przy takiej becie były cienie. Natomiast powyżej 5 zawsze mi test wykrywał każdy. Jeden mial słabsze kreski, drugi mocniejsze ale nie miałam wątpliwości

Wystarczy tylko wejsc na internet wpisac test pink opinie allegro i z 10 komentarzy że słaby test nie wykrywa, ,, nie wykrył ciazy w 4 tyg ,, , więc chciałam dopytać właśnie i się upewnić no nic kupie innej firmy a później bete zrobię i będę mieć czarno na białym

Także no trochę byłby szok jak tutaj testy ujemne a beta nagle no nie wiem 13 , 30 czy coś
Jak ktoś się stara o ciążę i uprawia seks przez cały cykl od początku do konca, to może się zdarzyć, że owulacja się przesunie i w konsekwencji w terminie spodziewanej miesiączki jeszcze nic nie ma, bo owulacja była później i jeszcze nie doszło do zagnieżdżenia.

Ale to nie jest Twój przypadek.
U Ciebie test jest wiarygodny. 3 tygodnie po stosunku beta byłaby o wiele wyższa niż 30.

A jeśli kobieta miałaby więcej stosunków w danym cyklu no np z 3 to i tak liczy termin wykonania testu od tego ostatniego stosunku i wtedy powienień być wiarygodny tak ?? Załóżmy że kobieta miała stosunek 15 , 17 , a ostatni 21 po tym czasie już nie było stosunku to do tego 21 dodaje 14 dni ( bo wtedy niby test wykazuje ciaze )i wtedy test powienień wykryć ciaze tak ? Dobrze rozumiem ? I wtedy nie ma możliwości że zaszła 15 17 i 21 skoro po tym czasie załóżmy 14 dni wszytsko ujemne ???

reklama
A jeśli kobieta miałaby więcej stosunków w danym cyklu no np z 3 to i tak liczy termin wykonania testu od tego ostatniego stosunku i wtedy powienień być wiarygodny tak ?? Załóżmy że kobieta miała stosunek 15 , 17 , a ostatni 21 po tym czasie już nie było stosunku to do tego 21 dodaje 14 dni ( bo wtedy niby test wykazuje ciaze )i wtedy test powienień wykryć ciaze tak ? Dobrze rozumiem ? I wtedy nie ma możliwości że zaszła 15 17 i 21 skoro po tym czasie załóżmy 14 dni wszytsko ujemne ???
14 dni od ostatniego stosunku test jest wiarygodny.

Do góry