reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jaki prezent na chrzciny?

reklama
Lokata to chyba zbyt poważny prezent. Może krzesełko do karmienia lub elektroniczną nianie?? Dowiedz się co maluszek już ma a czego mu brakuje i kup cos fajnego na tej podstawie.

mój synek dostał album od narodzin dziecka.
i komplet sztućców dziecięcych z wygrawerowaną datą chrztu i imieniemm Sztućców teraz używa :-) więc myśle, że super prezent ( to od chrzestnej) a od chrzestnego dostał na wilżacz:pale to bardziej na zyczenie bo mielismy klopoty z kaszlem w tamtym okresie a gotówki jakoś ciągle brakowało :p z duchowych rzeczy obrazek nad łóżeczko z paciorkiem: Aniele Boży ...i kase, wielu osób nie bylo to i prezentów nie kolekcjonowaliśmy...

Mój synek dostał od chrzestnej łyżeczke o której już tu któras z dziewczyn pisała i aniołka , chrzestny załatwił oprawe pamiątkową były zdjęcia z których potem dostaliśmy piękną fotoksiązkę , prezentacje na płytach itp. Reszte to kasa z której synkowi załozyłam lokate . To jego kasa i nie potrafiłam jej wydac :-D

tak mi się przypomniało, że na chrzciny drugiej bratanicy zrobiliśmy "zrzutę" w sensie daliśmy pieniążki, za które chcieli małej kupić komplet szczepionek. Przynajmniej kasa sie nie rozeszła bez śladu :-)

To tez bardzo fajny pomysl,ale generalnie jestem zdania żeby kupic coś praktycznego,coś co przyda się młodym rodzicom lub samemu dziecku.

Mój syn dostał w prezencie srebrną lyżeczke z grawerem datą, godzina urodzin a takze waga i wzrostem (długościa) pamiatka na całe zycie :)

Ciekawa tradycja,nigdy nie słyszałem o takim czymś:) MY na chrzest daliśmy komplet ubranek,ale było to życzeniem rodziców wiec wszyscy byli zadowoleni:)

reklama
A nasza Eliza dostała na prezent od mojego rodzeństwa pościel z EFFII.PL . Uważam, że najlepije zapytać sie rodziców co chcą. To jest moje zdanie ale jeżeli macie dzieci to wiecie, że wszyscy znajomi i tak przynosza zabawki a my ich mamy mnówsto. A pościeli i ręczników nigdy za dużo.

Pozdrawiam

Do góry