reklama
wiewio
Fanka BB :)
Z tego co się dowiadywałam to jest koszt ok. 500 zł, ale to zapewne jest indywidualna kwestia dla różnych szpitali. Poniżej zamieszczam link do stronki www.rodzicpoludzku.pl, tam można poszukać szpitali w Twoim mieście i sprawdzić czy mozliwy jest w nich poród w wodzie. Pozdrawiam!
http://baza.rodzicpoludzku.pl/pl/rpl/placowki
http://baza.rodzicpoludzku.pl/pl/rpl/placowki
pytia
Nie będę się mądrzyć, bo jeszcze nie rodziłam. Ale wydaje mi się, że wiele zależy też od psychicznego nastawienia. Im więcej słucha się strasznych opowieści o niekończących się mękach, tym gorzej: większy lęk, niepokój, stres, a wraz z nim spięcie całego organizmu, które poród utrudnia. Nie myślę na razie o bólu. Staram się nastawiać pozytywnie i wierzyć, że dam sobie radę ze wszystkim, co mnie czeka.
A
azik
Gość
mi lekarz tłumaczył ze znieczulenie przy porodzie naturalnym jest bardzo niebezpieczne, matka nie prze, i dziecko częto trzeba wyciuągać prózniowo lub kleszczami.
matka nie ma za dużych szans przec ,ja miałam znieczulenie w kregosłup przy cc, odejmuje zupełnie czucie, więc i przeć nie da rady, bo nie ma napięcia mięsni, wtedy połozna i lekarz musza pomagać wyjśc dziecku na swiat.
no la e to romowy sprzed 17 miesięcy, moze teraz się co ś zmieniła, a zastrzykw kręgosłup jest be (każdy zastrzyk jest be) dzisiaj moje dzidzio było na ostatnim przed 5 latkiem szczepieniu, uff, ostatnie 120 złotych
matka nie ma za dużych szans przec ,ja miałam znieczulenie w kregosłup przy cc, odejmuje zupełnie czucie, więc i przeć nie da rady, bo nie ma napięcia mięsni, wtedy połozna i lekarz musza pomagać wyjśc dziecku na swiat.
no la e to romowy sprzed 17 miesięcy, moze teraz się co ś zmieniła, a zastrzykw kręgosłup jest be (każdy zastrzyk jest be) dzisiaj moje dzidzio było na ostatnim przed 5 latkiem szczepieniu, uff, ostatnie 120 złotych
A
azik
Gość
wydaje mi się że u nas to nie jest takie drogie.
poszaleli w tej służbie zdrwoie,detergenty do odkażania kosztują tyle, czy co?
poszaleli w tej służbie zdrwoie,detergenty do odkażania kosztują tyle, czy co?
wodniczka22
Ja własnie od niedawna zaczełam myśleć o tym rodzaju porodu...ale nie wiem czy u mnie w szpitalu jest taka możliwość...bardzo chciałabym urodzić normalnie ale obawiam się ,że sobie nie poradzę i chyba zdecyduje się na CC
K
KingaP
Gość
Wodniczka!! Poradzisz sobie. Jak to mówi moje teściowa: Pół świata rodzi!! To Ty masz nie dać rady?? Nie wierzę, choć sama wolę nie wyobrażać sobie porodu...
reklama
Podziel się: