reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki poród ??

aha w niektórych poradnikach radzą przejechać trasę z domu do szpitala kilka razy o różnych porach, tylko czy to ma sens? przecież nikt nie da nam, gwarancji że zaczniemy rodzić w domu albo że nasilenie ruchu będzie takie samo jak przy jazdach próbnych ;D

reklama
Aniam pisze:
I nawet jesli sytuacja wymaga polezenia- np. pod ktg, albo z innych przyczyn to proponuja wybieranie pozycji na boku a nie na plecach. :)

Raczej zawsze zalecaja leżenie na boku przy ktg.
A co do tej karetki - to jak wszystko jest w porządku, tzn. nie krwawisz, wody nie były zielone itp. kryzysowe sytuacje, to ja bym się zastanowiła czy ją wzywać. Przećwiczcie sobie wszystkie ewentualne trasy dojazdu do szpitala - znajdźcie drogę najprostszą i najszybszą oraz taką, z której będziecie mogli skorzystać  w przypadku korków...

ostatnio najlepszym dla mnie miejscem i srodowiskiem jest waanna i letnia woda

może poród w wodzie??????? ale w wawie nie ma podobno

agao pisze:
ostatnio najlepszym dla mnie miejscem i srodowiskiem jest waanna i letnia woda

może poród  w wodzie??????? ale w wawie nie ma podobno

no niestety masz rację, żaden z warszawskich szpitali nie prowadzi porodów w wodzie, z tego co wiem któryś ze szpitali podwarszawskich to praktykuje ale nie pamiętam który

reklama
Aniam pisze:
A powiedzcie mi- jak sie porod zaczyna- lepiej wtedy wzywac karetke czy samemu samochodem sie pchac do szpitala? Jak myslicie?

Z tego mówiła na ten etmat lekarka (ginekolog - położnik) na Szkole Rodzenia, to jeśli wystąpiły u nas jakieś objawy porodu (odplynięcie wód, odpowiednio częste skurcze itp.) to po prostu należy udać się spokojnie do szpitala.

Gdyby wystąpiły jakieś objawy porodu + coś nietypowego i niepokojącego (krwawienie) to wtedy należy to zrobić szybko i można wzywać karetkę.

Głównie chciała przekazać to, że objawy porodu nie są niczym złym :-) I że po prostu to znak, że musimy udać się powitać maleństwo, bez obaw czy pośpiechu :-)

Do góry