reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki poród ??

agao pisze:
CZY KTÓRAŚ Z WAWY IDZIE DO SZPITALA BIELAŃSKIEGO????????????

Ja chodzę tam do gina i nie narzekam a co do porodu tam to sie zastanawiam, bo porody rodzinne są tam płatne ale nie wiem ile a mój mąż chce być ze mną.

reklama
Aniam pisze:
Dziewczyny z Wawy i okolic- gdzie zamierzacie rodzic i jakich macie lekarzy prowadzacych? Bo ja na razie swojego mam 150 km stad i sie zastanawiam czy to dobry pomysl. Juz teraz czesto mamy problem jak znalezc dzien kiedy mozemy sie tam wybrac a co bedzie pozniej (zima, sniegi, itp.?) A jak mnie porod zaskoczy? Tylko, ze wczesniej sparzylam sie na lekarzach ginekologach warszawskich i troche sie teraz boje znowu tu probowac. Macie kogos wyprobowanego i zaufanego, kogo moglybyscie polecic? Albo prywatnie albo panstwowo, byle dobrze.

Ja chodzę państwowo do poradni przy szpitalu Bielańskim do dr. Jędry dla kobiet w ciąży zawsze miejsce tam znajdą bo inne muszą długo czekać na miejsce. Ogólnie nie narzekam co miesiąc zlecają badania krwi i moczu oraz dodatkowe jeśli trzeba, na usg też zapisują więc na razie ok, gin też w porządku, polożne też - to one cię ważą mierzą zanim wejdziesz do lekarza poza tym długo nie czekasz w kolejce mimo iż jesteś zapisana na określoną godzinę - bo najpierw wchodzisz do polożnych one mierzą, ważą wpisują badania w kartę ciąży a potem wchodzisz do gina już tak jakby bez kolejki.

Ja chcialabym zeby moj facet byl przy moim porodzie.Na poczatku ciazy jak z nim o tym rozmawialam mowil nie a to chyba dlatego ze sie bal duzo zaczelam rozmawiac z nim na ten temat pokazywac mu zdjecia jak rodza kobiety ze to nie jest przyjemny widok ale wcale nie musi patrzec mi miedzy nogi a nawet bym nie chciala wtedy krepowaloby mnie to on sam wie ze bedzie mi wtedy bardzo potrzebny ostatnio stwierdzil ze chce odrazu przytulic nasza kruszynke i potrzyma mnie za raczke i doda otuchy.Jeszcze zastanawiam sie nad mama :) sama mi to zaproponowala duzo czytalam na ten temat ze mezczyzni maja pozniej obrzydzenie lub boja sie ze nadal nic sie nie zagoilo dlatego mam obawy i zastanawiam sie czy mama czy tatus dzieciaczka.A wy juz cos postanowilyscie??????

Sama nie rodze-zrobil dzieciaczka niech patrzy ile to kosztuje i jak boli a co tam ;D,a tak na powaznie to moj chce isc ze mna,ale nie mam pewnosci czy mi przed drzwiami nie zwieje ;)

Sylwia hehe masz racje jak zrobil niech patrzy ile to kosztuje:)
Takie same mam obawy jak ty albo czy nie wyjdzie w polowie lub nie zemdleje.

WOOOOOOOOOOW ale na tym forum dawno nie bylam przeczytalam pare postow ale wszystkie nie zdarzylam mam nadzieje ze znajdce czas na ich przeczytanie do konca:)
O jej ile mozna sie dowiedziec naprawde duzo ciekawych rzeczy od was.

Ja zdecydowalam sie ze bede rodzic z moim mezczyzna i na porod w wodzie o ile mi sie jeszcze nie odmieni:)
Czy ktoras z was bedzie rodzic w wodzie?

ja o tym myslalam ale musialabym jechac do innego miasta
mysle ze jesli mam szpital pod nosem nie bede wydziwiac
wiec z racji odleglosci wyniklo ze dalam sobie spokuj z porodem w wodzie ;)

reklama
niestety u nas nie ma mozliwosci rodzenia wodzie ,ale.......połozna powiedziała ze mozna posiedziec sobie kilka minut pod prysznicem.....podobno tez relaksuje...:)

Do góry