Madzia Lena12345678
Zaciekawiona BB
Jak w temacie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pytanie było jaki lekarz odczytuje wynik a nie w jaki sposób ...O to trzeba zapytać lekarza. Ale myślę, że nie robi tego w jakiś specjalny sposób.
Kierowała mnie ginekolog z kliniki niepłodności . Tak jak i na badania genetyczne . Czy ginekolog odczytuje specjalistyczne badania genetyczne ? Nie wydaje mi się.Pewnie ten, który na to badanie skierował ;-)
Oczywiście, że odczyta skoro dała skierowanie. A jeżeli nie to zapewne zrobi to genetyk lub hematolog.Kierowała mnie ginekolog z kliniki niepłodności . Tak jak i na badania genetyczne . Czy ginekolog odczytuje specjalistyczne badania genetyczne ? Nie wydaje mi się.
Moje badania interpretował najpierw hematolog, potem ginekolog, potem reumatolog, a w międzyczasie kardiolog no i oczywista każdy w innym terminie i z innej próbki.Jak w temacie
Wydaje mi się, że ginekolog powinien dać radę . Tym bardziej, że skierowanie wyszło od niego jak nie to pokieruje - możliwe że genetyk/ hematolog/ immunologKierowała mnie ginekolog z kliniki niepłodności . Tak jak i na badania genetyczne . Czy ginekolog odczytuje specjalistyczne badania genetyczne ? Nie wydaje mi się.
Ja miałam na zespół antyfosfolipidowy zlecane przez ginekologa, hematologa i reumatologa - każdy wiedział, czego szuka w tych badaniach. Jak ginekolog czy hematolog zleca genetyczne na trombofilie, to też je potrafi zinterpretowac.Jak w temacie