Ja od samego poczatku ciazy smaruje brzuch,,posladki i piersi oliwka przeznaczona specjalnie dla kobiet w ciazy na rozstepy...i jestem w 38 tygodniu,skora na brzuchu mocno juz napieta ale ani jednego rozstepaI mam nadzieje,ze sie zaden nie pojawi Chociaz wiadomo,ze na samym koncu zazwyczaj wyskakuja...Ale bardzo bym sobie zyczyla by jednak nieNo zabaczymy...do porodu troche ponad 2 tyg...wiec nie nastawiam sie na to,ze nie ma i nie bedzie...a bardziej na to,ze i tak sie pojawia.Zuzylam tez jedna butelke kremu przeciwko rozstepom Ziaja.
reklama
Ja stosowałam Algi mmo.pl - Algi na rozstępy Robiłam takie okłady, owijałam ciało folią i kocem, po 30 minutach zmywałam. Cała kuracja trwała 6 tygodni. Rozstępy się znacznie zmniejszyły. Polecam, bo próbowałam różnych rzeczy, byłam nawet u lekarza z tym, on mi polecał jakieś badziewie, dopiero te algi zdały egzamin.
beata26
szczęśliwa mamusia :)
ja uzywałam przez 6 mcy oliwke z rossmanna pozniej tylko na uda a na brzuch mustele. na brzuchu rozstepow zero, na udach niestety sie zrobiły :-(
asienka_r
mama Ani i Gabrysi
No właśnie, ja na brzuchu nie mam, ale za to nogach... masakra, ale nic. Po porodzie będę z nimi walczyć:-), najważniejsze, że ciąża przebiega prawidłowo. Jak mają wyleźć to i tak wyjdą. ja się smaruję praktycznie od 8 tygodnia i co i nic...
Viktoria_Seres
Fanka BB :)
Eh...to ja mam większego pecha... od początku ciąży wypróbowałam już kilka różnych kremów, balsamów i oliwek i niestety brzuch mam cały w rozstępach. Na udach i piersiach spokój, ale brzuch to masakra. Mimo iż przez całą ciąże przytyłam tylko 7 kilo, to nie wiem czy uda mi się jakoś ten brzuch doprowadzić do porządku. Wiem, że zbledną, ale i tak zadowolona z tego nie jestem.
Viktoria_Seres
Eh...ja w zasadzie całą ciążę smarowałam brzuch różnymi kremami i oliwkami i efektów brak. Mimo iż przytyłam tylko 7 kg to cały brzuch mam poorany wielkimi, czerwonymi rozstępami;/ Na dwa tygodnie przed terminem, trochę z lenistwa i braku wcześniejszych efektów odstawiłam wszystkie środki na bok i o dziwo rozstępy zaczęły się robić bledsze. Nie wiem czy te tłuste mazidła tylko nie pogorszyły sytuacji...
No ale to na szczęście tylko na brzuchu. Piersi i ud mi nie ruszyło
No i jeszcze zobaczymy co będzie po porodzie. Termin miałam na wczoraj, ale nadal nie urodziłam Pożyjemy, zobaczymy.
Mąż twierdzi, że mu te moje rozstępy nie przeszkadzają itd, ale wiadomo jak to z nami kobietami jest. Facet może mówić różne rzeczy, ale jak coś nas szpeci to ciężko nad tym przejść do porządku...tak że to pewnie nie koniec mojej walki
Na jakieś wyszukane zabiegi kosmetyczne niestety mnie nie stać, więc będę próbowała tańszymi metodami
No ale to na szczęście tylko na brzuchu. Piersi i ud mi nie ruszyło
No i jeszcze zobaczymy co będzie po porodzie. Termin miałam na wczoraj, ale nadal nie urodziłam Pożyjemy, zobaczymy.
Mąż twierdzi, że mu te moje rozstępy nie przeszkadzają itd, ale wiadomo jak to z nami kobietami jest. Facet może mówić różne rzeczy, ale jak coś nas szpeci to ciężko nad tym przejść do porządku...tak że to pewnie nie koniec mojej walki
Na jakieś wyszukane zabiegi kosmetyczne niestety mnie nie stać, więc będę próbowała tańszymi metodami
czesc laseczkii:-) mam 22 lata i roztepow pelno... glownie na piersiach i posladkach...wstyd!! obawiam sie bo na marzec mam termin a brzusio mi rosnie dosc szybko Znacie jakas metode zeby zapobiec rozstepom na brzuchu i uchronic jedyna czesc mojego ciala przed nimi ?? smaruje sie oliwka ale czy to wystarczy?
reklama
Viktoria_Seres
karolq nie chce Cię dołować, ale jak przeczytasz cały wątek to zobaczysz, że zazwyczaj ani oliwki ani balsamy nie pomagają....wszystko to kwestia elastyczności skóry.
Ja mam 21 lat i calutki poorany brzuch mimo różnych środków;/
No ale życze powodzenia w walce o gładką skórę...może Tobie się uda.
Ja mam 21 lat i calutki poorany brzuch mimo różnych środków;/
No ale życze powodzenia w walce o gładką skórę...może Tobie się uda.