bleucoco
Fanka BB :)
W sensie, że od środka piwne a na brzegach szare?Myślę, że to się już nie zmieni. Dwa kolory tęczówki się zdarzają jest to tzw. heterochromia.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W sensie, że od środka piwne a na brzegach szare?Myślę, że to się już nie zmieni. Dwa kolory tęczówki się zdarzają jest to tzw. heterochromia.
Tak, jak najbardziej. Mogą wystąpić w różnych konfiguracjach kolorystycznych.W sensie, że od środka piwne a na brzegach szare?
No to szok! Zawsze myślałam, że to jest bardziej jakaś plama albo jedno oko takie a drugie inne Ciekawa jestem zatem czy mu tak zostanie Idealnie byłby wymieszaniem obojga rodzicówTak, jak najbardziej. Mogą wystąpić w różnych konfiguracjach kolorystycznych.
Heterochromia to albo różne kolory oczu albo dwukolorowe tęczówki.No to szok! Zawsze myślałam, że to jest bardziej jakaś plama albo jedno oko takie a drugie inne Ciekawa jestem zatem czy mu tak zostanie Idealnie byłby wymieszaniem obojga rodziców
Mogą. Ja miałam do 12 roku życia niebieskie oczy, potem zielone i teraz mam jasnobrązowe Brat mojego taty miał niebieskie od urodzenia, a mając ok. 20 lat jego jedno oko zrobiło się ciemnobrązowe. Drugie dalej jest niebieskie.A czy zielone oczy mogą się np zmienić na brązowe lub też piwne? Czy ktoś posiada takie informacje?
A czy któraś z Was spotkała się z taką sytuacją zeby kolor zielony mógł zmienić się na bardziej brązowy? Czy jeżeli oczy zmieniają się na kolor brązowy to przechodzą przez różne kolory? Jak wyglada zmiana koloru oczu z szarych do brązowych?
Pisałam wyżej, że z szarych oczu mojemu synowi zrobiły się piwne Noworodki zazwyczaj mają oczy szare, granatowe albo niebieskie. To nie jest jeszcze docelowy kolor tęczówki.A czy dzieciom z szarymi oczami mogą się zmienić na brązowe lub piwne? Oczy mogą z jasnych zrobić się ciemne? Bo wiem że z granatowych od urodzenia mogą się zrobic niebieskie ale czy w drugą stronę to działa?