reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki fotelik dla naszego skarba :)

reklama
No wlasnie czytalam ze dziecko do 13 kg. powinno siedziec tylem do kierunku jazdy:dry: Julka siedzi teraz przodem....a jak siedza Wasze dzieci???:sorry2::dry:
Oli jeszcze jeździ w starym foteliku, bo nasz jest do 13 kg i mam zamiar ją w nim wozić tak długo, dopóki nie uzyska tych 13 kg lub szybciej, gdy zrobi się na nią zbyt mały. Narazie jeszcze jeszcze się mieści, ma co prawda lekko przykurczone nogi, ale czytałam, że to nie jest powód do zamiany na większy fotelik.

No wlasnie czytalam ze dziecko do 13 kg. powinno siedziec tylem do kierunku jazdy:dry: Julka siedzi teraz przodem....a jak siedza Wasze dzieci???:sorry2::dry:

Nuśka, my teraz przełożyliśmy fotelik bo zacioł nam się zamek w drzwiach a że było mało czasu to łatwiej było przypiąc fotelik przodem do kierunku jazdy. Lenka z całej tej sytuacji była zadowolona.
Ale tak jak napisane jest w tym artukule to jak najdłużej powinno się jeżdzić tyłem do kierunku jazdy (w niektórych artukułach jest napisane że gdyby można było to nawet dorośli powinni tak jeżdzić) więc my zapewne niedługo znowu zrobimy małą przeprowadzkę fotelika :tak:

My musielismy zainstalować Martusie w foteliku przodem do kierunku jazdy-zwyczajnie wyrosła juz z poprzedniego:baffled:
Nie jestem zadowowolona z tego faktu-bo ma dopiero 8 miesięcy jednak ona zawsze była większa niż inne dzieci....
Staramy sie jednak nie jezdzic z nia samochodem, wiec fotelik jest uzywany 3-4 razy w miesiącu na krótkich trasach(do max. 30 min.)

A ja w niedzielę będę kombinować żeby fotelik był tyłem ale czy wejdzie w to moje mikro-autko :szok: bo jak był stary Robert miał nogi pod kierownicą :-D ten nowy jeden raz był ustawiony przodem i mała tak jechała ...no zobaczymy jak mi wejdzie :tak:

reklama
Do góry