reklama
ullana
Mamy październikowe 2007
u nas bajeczki czyta Tatuś przed kapielą, bo potem Lili już nie ma ochoty słuchac
najbardziej lubi o Indianach ze wszystkimi dźwiękami
a w ciagu dnia oglądamy takie mini książeczki z obrazkami : mamy serię ze zwierzatkami, zabawkami, ubrankami i jedzeniem
ostatnio Lili dostała książeczkę z obrazkami na magnes i bardzo lubi sobie przeklejac je w rózne miejsca...niekoniecznie na ksiązeczkę ale przy tym zawsze pyta: cio to?, wiec pewnie tak też trochę zapamiętuje
najbardziej lubi o Indianach ze wszystkimi dźwiękami
a w ciagu dnia oglądamy takie mini książeczki z obrazkami : mamy serię ze zwierzatkami, zabawkami, ubrankami i jedzeniem
ostatnio Lili dostała książeczkę z obrazkami na magnes i bardzo lubi sobie przeklejac je w rózne miejsca...niekoniecznie na ksiązeczkę ale przy tym zawsze pyta: cio to?, wiec pewnie tak też trochę zapamiętuje
asiulka271
Mama Maciusia i Emilka
My też czytamy książeczki,
Ostatnio przerabiamy Żółwia Franklina mamy serię 8 książeczek,i jak je czytam Maciusiowi to Emilcio też siada koło nas na łóżku,albo jak już leży w swoim łóżeczku to kładzie się na brzuszku i słucha i nawet przez dłuższy czas potrafi posiedzieć i posłuchać,a potem pokazuje paluszkami na różne postacie w książeczce a ja lub mąż odpowiadamy mu i on się cieszy bardzo.:-):-):-)
Ostatnio przerabiamy Żółwia Franklina mamy serię 8 książeczek,i jak je czytam Maciusiowi to Emilcio też siada koło nas na łóżku,albo jak już leży w swoim łóżeczku to kładzie się na brzuszku i słucha i nawet przez dłuższy czas potrafi posiedzieć i posłuchać,a potem pokazuje paluszkami na różne postacie w książeczce a ja lub mąż odpowiadamy mu i on się cieszy bardzo.:-):-):-)
Kaczusia
Melciowa mama :)
U nas to wyglada tak, ze ja czytam jedna ksiazeczke a Mala czyta swoja ksiazeczke :-) choc ostatnio nie ma cierpliwosci i woli krzyczec i rzucac wszystkim niz mnie sluchac
U nas czytanie ksiazeczek stalo sie juz domowym zwyczajem. Emisia sama przynosi mi bajeczki do przeczytania. Najpierw czytam bajke czy wierszyk, a potem mowie co jest na obrazkach, kierowana jej paluszkiem. Dzisiaj role sie odmienily. Pytalam: "gdzie jest sloneczko? myszka? itd, a ona pokazywala i mowila "tu"
Dzisiaj czytalysmy: "Kto zna slowa na KRA", "Katar", "Jas i czarodziejska fasola", "Chory kotek", "Sum", "Abecadlo" i "Murzynek Bambo".
Dzisiaj czytalysmy: "Kto zna slowa na KRA", "Katar", "Jas i czarodziejska fasola", "Chory kotek", "Sum", "Abecadlo" i "Murzynek Bambo".
RENIFER_24
M-X'07, W-IX'09
u nas miki woli sam czytać... jak ja mu czytam, to sie szybko nudzi i ucieka... z ksiązeczką ;-)
reklama