reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jaka bryka dla naszego smyka ^^

Iza wysłałam Ci maila, i nie ma chyba wózka idealnego, każdy ma jakieś wady niestety, dużo zależy od tego co oczekujemy. A i ja mam problem w drugą stronę bo mi się co drugi podoba.
oglądałam ten gadżet o wózka i pokażę go mężowi, bo tam mówią, że wybór wózka to jak wybór samochodu i że mąż powinien swoim męskim okiem ocenić :-)
U mnie priorytet to koła skrętne, pompowane, i waga wózka

reklama
a ja trochę poczytałam, poogladałam ( w necie) i chyba zdecyduję się na Jedo 4 Fyn + fotelik maxi cosi citi. Muszę jeszcze wybrać się do sklepu i go poogladac i pojeździć na żywca :-p Zależy mi na dużej gondoli, a on ma 80 cm, pompowane koła i przednie skrętne, wolę te szprychowe bo się podobno mniej niszczą, spory kosz na zakupy, ogólnie wychodzi na plus :)

Ja we wtorek byłam trzeci raz oglądać wózki i tu znowu sprzedawca polecał firmę Tako. A któraś z Was wcześniej napisała, że są wywrotne. Wyglądowo były ok, nawet ładne, tyle że gondola krótka. Z fotelików mówił o recaro i maxicosi - z tym chyba się większość zgadza.
Izka - ja się zapalam na Jedo Fyn tak samo...
Tyle, że ogólnie mam problem, bo mi się te wszystkie 2w1 podobają, ale tylko w wersji z gondolą. Spacerówki wg. mnie wyglądają komicznie. I co tu mądrego wymyślić?

mysiolek ja przy synku miałąm Tako jumper X i w życiu bym nie powiedziałą, ze wywrotny :szok: absolutnie, bardzo dobrze się sprawował na każdej nawierzchni :tak: dużo moich znajomych miało i też byli zadowoleni

Ewcik - no widzisz :) Mi się on z wyglądu podobał ale odpada ze względu na małą gondolę. Jakoś mam fisia na punkcie dużych gondol :D
Dziewczyny - a patrzycie na wózek również pod kątem używania go w domu? Bo ja mam wrażenie - z racji tego, iż obok za ścianą mam biznes, w którym dosyć szybko będę musiała funkcjonować samodzielnie - że mi się wózek też do tego bardzo często przyda. Jak małe będzie spało, żeby je transportować ze sobą po całym domu a nie latać ciągle do łóżeczka. Co uważacie?

Mysiołek ja patrzę tylko na używanie w terenie, w domu dziecko w łóżeczku będzie, ale możesz je np w samej gondoli przenosić lub kupić nianię do podglądania

Dziewczyny - a patrzycie na wózek również pod kątem używania go w domu? Bo ja mam wrażenie - z racji tego, iż obok za ścianą mam biznes, w którym dosyć szybko będę musiała funkcjonować samodzielnie - że mi się wózek też do tego bardzo często przyda. Jak małe będzie spało, żeby je transportować ze sobą po całym domu a nie latać ciągle do łóżeczka. Co uważacie?

Bratowa mojego M od urodzenia ma małą cały czas w wózku bo za chiny w łóżeczku nie zaśnie, a ma już 7 m-cy i w nocy spi w łóżku z nią a w dzień w wózku

Trochę w obronie x-landera, tu był modelxa, ja wybrałam model move, ale z tego co wiem to x-landery mają amortyzację, ale tylko w tylnych kołach, a spacerówkę da się zamontować w obie strony... A że tako jumper wywrotny, też pierwszę słyszę.. raczej same dobre opinie o nim słyszałam i to mój faworyt nr 2.

Znajomi mają Tako i wymienili jedną wadę: że przednie kółka nie dotykają równomiernie do ziemi i robią takie trrrrrr, jak czasem wózki w marketach. Ale nie wiem jaki oni mają model i jakie tam mają kółka z przodu.

reklama
Do góry