reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jaka bryka dla naszego smyka ^^

Ja bym chciała kupić 2 w 1 polskiej produkcji, a fotelik samochodowy osobno, ale sprawdziłam dziś testy ADAC fotelików i chyba się opłaca kupić 3 w 1 z fotelikiem, który dostał dobre noty w testach, np. Cybex Aton 2... Korzysta się z tej opcji fotelika na stelażu wózka? Tzn czy nie przeszkadza jak się ma fotelik innej firmy niż wózek, czyli taki, którego którego nie da się założyć na stelaż?

reklama
Maghdalena - jeżeli chcesz wózek z fotelikiem montowanym na stelażu to właśnie z takim, który ma dobre wyniki testów (bo często te dołączone do wózków 3w1 nie przechodziły testów). Ja nie mam możliwości montowania fotelika na stelażu i trochę mi tej funkcji brakuje. Wiadomo, że na dłuższe wyjścia to nie jest dobra opcja, ale na przykład jak się jedzie z dzieckiem do przychodni czy na chwilę do sklepu to wygodnie byłoby tylko wpiąć fotelik na stelaż (przy przekładaniu do wózka dzieć może się na przykład obudzić, no i więcej z tym roboty, a do noszenia w ręku fotelik z dzieckiem jest za ciężki - chociaż jak ma się męża przy sobie to powinien dać radę:-D)

Juz wybralam konkretny wozek firmy HAUCK model I'COO 3w1 bo taki mnie najbardziej interesuje, kolor bezowy na 4 kolach duzych pompowanych :-D

Ja bym chciała kupić 2 w 1 polskiej produkcji, a fotelik samochodowy osobno, ale sprawdziłam dziś testy ADAC fotelików i chyba się opłaca kupić 3 w 1 z fotelikiem, który dostał dobre noty w testach, np. Cybex Aton 2... Korzysta się z tej opcji fotelika na stelażu wózka? Tzn czy nie przeszkadza jak się ma fotelik innej firmy niż wózek, czyli taki, którego którego nie da się założyć na stelaż?

nam się przydał fotelik montowany w stelaż, na jakieś krótkie wyjścia-czy do lekarza,do kościoła czy do sklepu-tam gdzie autem podjeżdżaliśmy.. i nie trzeba było gondoli brać

a ja właśnie z wózkiem mam problem-bo moją poprzednią teutonie sprzedałam i musze teraz coś kupić
Myślę nad xlanderem xa , x move , navingtonem cadet lub mutsy evo-może coś wiecie o tych wózkach?
A fotelik to tylko maxi cosi cabrio:)

Wczoraj przyłożyliśmy się do tematu wózka i zdecydowanie chcemy żeby fotelik samochodowy był kompatybilny z wózkiem. Dużo jeździmy w długie trasy (ok 20 razy w roku w góry, mam nadzieję, że pojawienie się dzidzia jakoś drastycznie tego nie zmieni) i fotelik musi być I klasa więc padło na Recaro. Foteliki Recaro pasują do X-landerów i Jedo więc tutaj toczy się walka. Chciałabym też dużą gondolę żeby starczyła do wiosny. Niestety za nic nie możemy wybrać spomiędzy tych dwóch, chociaż czytałam trochę opinii o usterkach w x-landerach. No i nie wiem:confused:

reklama
Kupciusia - jak byłam w sklepie z art dla dzieci do którego mam w miarę zaufanie, to facet strasznie narzekał na xlandery a wychwalał Jedo :) A jak sobie obmacaliśmy jeden i drugi to jedo wydawał się być stabilniejszy..

Do góry