reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zaufać?

Przykro mi, ale czytałam, ze to częsty skutek uboczny. Nie myślałaś nad zmiana? Mnie ginekolog ostrzegał, ze mogę mieć brązowe plamienia przez 1 opakowanie jeśli się zdecyduje.
Ogólnie mam trochę problem z hormonami i mój lekarz skłania się ku tabletkom żeby ogarnąć trochę nieregularne okresy, ale tez się boje skutków ubocznych.
Tabletki jednoskładnikowe działają tak samo, a przy karmieniu innych nie można. Jak już to przestanę przyjmować, bo córkę chcę odstawić w tym roku. Wtedy wrócę do dwuskładnikowych.

reklama
Spiralę miałam dwa razy i nie było żadnych problemów, ja nawet przez chwilę nie zwątpiłam w jej działanie. Tabletki również brałam, różne w zależności od preferencji lekarzy.Nie miałam nigdy skutków ubocznych prócz tradycyjnych plamień w pierwszych opakowaniach a tak to się dobrze czułam. Plastry brałam ale one mi sie odklejały i ogólnie uważam, że wygląda to słabo aby paradować z plastrem na ręku a te z pupy i brzucha cienko się trzymają.

Czyli myślicie, ze jakbym wzięła tabletki w 1 dzień miesiączki to byłabym już tak na maxa zabezpieczona przed ciąża? Wiem ze nie można nigdy dać 100% ale czasami się słyszy o ciąży z tabletek z idealnego przyjmowania ich i człowiek jakoś tak się nakręcił 😒 chciałabym miec spokojna głowę co do tych kwestii, bo mnóstwo mam innych problemów, ciąża byłaby naprawdę na ten moment - końcem świata 😩😩

reklama
Jestem skłonna co do tabletek, ale boje się ze nie zaufam. Chyba naczytałam się za dużo o ciążach z tabletek, a to
Głupota 🤦‍♀️ Jak wybić sobie to z durnego łba? 😂😂😂

Do góry