reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zakonczyc laktację??

Witam. Coś takiego si robi, kiedy nieprawidłowo"kończymy"z karmieniem. Właśnie wróciłam od ginekologa i polożnej. Dostałam tabletki hormonalne i trzeba ciasno bandażować piersi. Położna mi bandażuje i sprawdza, wlaśnie mi mówiła, że mogą zrobić się takie grudki, niektóre można rozmasować, ale napewno nie przejmuj się to nic groźnego. Jednak trzeba to zbadac , zeby miec spokój. Pozdrawiam. monika

reklama
Mam pytanie. Synek ma roczek i chciałabym odstawić go od piersi, tylko że malec nie chce pić mleka z butelki. Czym można zastąpić mleko matki?

marple łączę się w bólu odstawiania od cycusia.Moja córcia ma 4 lata i nadal nie chce porzucić cyca.jak odmawiam to wyje tak,ze boję aby sąsiedzi n ie wezwali policji :/
Radziłaś się pediatry co podać w zamian?

Moja córcia ma 4 lata i nadal nie chce porzucić cyca.jak odmawiam to wyje

:szok: 4 lata.
ja też chciałam zacząć małego odstawiać, ale widać to nie takie proste.
też mamy problem z piciem mleka z butelki (wogóle to pije z kubeczka), ale nie wypije mi tak jak soczku kubka mleka.
ja mam mleko Nan Activ.

Pozdrawiam

Moja Natusia za nic nie mogła załapać o co chodzi z tą butelką.więc tez uczyłam ją z kubeczka i załapała,ale cycusia nadal się domagała.
Stosuje rózne sztuczki żeby odwrócić jej uwagę od cycusia ale nie zawsze skutecznie :/

Moja Natusia za nic nie mogła załapać o co chodzi z tą butelką.więc tez uczyłam ją z kubeczka i załapała,ale cycusia nadal się domagała.
Stosuje rózne sztuczki żeby odwrócić jej uwagę od cycusia ale nie zawsze skutecznie :/

i w tym pewnie tkwi twój problem raz dasz cyca a raz nie:eek: w odstawianiu potrzebna jest stanowczosc i moze troche determinacji:tak:w tej chwili prawdopodobnie twoja córka wie ze jak glosniej poplacze to i tak dasz jej cycka:zawstydzona/y:.
ja wlasnie niedawno odstawilam mojego roczniaka spiacego tylko przy piersi i równiez nie chcacego zadnej butli poniewaz obawialam sie wlasnie tego ze bede go karmic do czasu pojscia przez niego do podstawowki:eek:(tak sie znajomi ze mnie smiali) i powiem jedno im szybciej sie to zrobi tym lepiej, dzis gdybym wiedziala co mnie czeka zasadzilam bym mu butle juz po skonczeniu 4 miesiaca
dodam jeszcze jedno jesli malec pije z butelki soczki to jest to tylko jego widzimisie jesli mleka juz z niej nie pije
a odpowiadajac na pytanie marple mozesz podawac kaszki, a próbowalas dosladzac troszke mleko? nam to pomoglo

Ostatnia edycja:
Mamo czarusia a po co dosładzać? :o ja tam nie uczyłam dosładzania,te kaszki i tak słodkie :)
masz racje brak konsekwencji to nasza słaba strona.zawsze byłam dumna,że karmie gdy moje koleżanki przechodzą na butelkę po 2-3 tyg,łatwiej jest zacząć karmić niż przestać :( chyba wyjade na jakieś szkolenie,warsztaty czy coś podobnego :D

Mamo czarusia a po co dosładzać? :o ja tam nie uczyłam dosładzania,te kaszki i tak słodkie :)
masz racje brak konsekwencji to nasza słaba strona.zawsze byłam dumna,że karmie gdy moje koleżanki przechodzą na butelkę po 2-3 tyg,łatwiej jest zacząć karmić niż przestać :( chyba wyjade na jakieś szkolenie,warsztaty czy coś podobnego :D

dosladzac mleko a nie kaszki:-) po to zeby byl bardziej chetny do picia i nie mówie tu o dosladzaniu juz caly czas:tak: poprostu jak juz bedzie pil mleko z butli bez problemu stopniowo zmniejszac dawke cukru az wcale nie dodasz w moim przypadku takie dosladzanie zaowocowalo:-D

mamaczarusia a ile dosladzalas mleko na poczatku? ja wlasnie zabieram sie za narazie powolne odzwyczajanie malej od piersi, jako ze za miesiac chcialabym juz ja odstawic a poza tym moje mleko chyba juz jej nie wystarcza, szczegolnie na noc bo zaczela sie budzis co 3 godz do karmienia...ale cycka wciaz sie domaga i na kleko modyfikowane niezbyt chetnie patrzy, a dochodzi jeszcze uczenia picia z butli...ehhh wszytsko na raz...a moze powinnam od razu zaproponowac kubek tylko czy ona nie za mala na kubek?

reklama
mojego brzdaca nauczylam pic z butelki dopiero kolo 8 miesiaca:no: i to tylko dzieki slodkim przecierowym soczkom oczywiscie dla dzieci trwalo to okolo 5 dni ale zalapal o co chodzi(widzialam ze mu smakouje i jak bardzo chce sie do tego dorwac hihihi) ale jak juz zalapal i wiedzialam ze potrafi to poszlam za ciosem i zaraz po kapaniu zasadzilam mu bytle:-) oczywiscie nie obylo sie bez placzu ale tylko chwilowego:sorry: a co do dosladzania to ja dawalam doslownie szczypte na 150ml tak tylko zeby poczul lekko slodkawy smaczek(bebilon pepti ma naprawde parszywy smak )
a moze mala budzi sie nie z glodu tylko ze chce do cycusia???
aha i butelek mam caly arsenal ;-) ale u nas zalapal na butelce i smoczku NUK z takim szerokim tym smoczkiem i lateksowym bo wydawal mi sie bardziej miekki od silikonowego

Ostatnia edycja:
Do góry