agrafka80
Fanka BB :)
hehe.. próbowałam jej dawać 7 smoczkówAgrafka, a próbowałas jej dać smoczka skoro lubi tak przyssana spać?
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
hehe.. próbowałam jej dawać 7 smoczkówAgrafka, a próbowałas jej dać smoczka skoro lubi tak przyssana spać?
no to rzeczywiście mas nie wesołohehe.. próbowałam jej dawać 7 smoczków. Mam chyba wszystkie rodzaje jakie są w sklepach
. Ostatanio łaskawie zgodziła się traktować takich łezkowy Chicco jako zabawkę - trzyma w rączce i czasami "podgryza". Ale ssanie smoczka to wg niej pomyłka - do ssania służy cycuś i paluszki, swoje lub cudze
.
Witam
Ja zaglądam tu po raz pierwszy , jak pozwolicie przyłączę się do was.
Widze zę jak kazdy mamy zawsze problemy z tym jak usypiać dziecko a ja mam wrażenie ze wszystko zalezy od harakteru i usposobienia dziecka. Ja jestem mamą dwóch córeczek starsza 27marca skończy 2 latka a mlodsza urodziła się 25.11.2009, więc mam porównanie jakie sa inne
Starsza Milenka była trudnym dzieckiem do usypiania jadala krótko 5 min i niebylo możliwosci więcej wlozyć cyca do buzi u nas wtedy sprawdziły sie rady trecy hog po jedzeniu bawila się około1-1,5h i wkladalam do wózka i zasypiala oczywiście trzeba bylo wozic śpiewać potem nosić na rekach jak byla starsza i niebyło juz wózka w domu i tak na rękach jeszcze usypia do dnia dzisiejszego niestety wieczorem tylko kladę ja do lózka i po 30min może 40 zasypia sama , ale od poczatku nie chciala spać sama zawsze spala zemną w łóżku mąż w innym pokoju bo się nie miescimy
A mlodsza od urodzenia slicznie spala karmiłam zasypiala odkladalam i spała potem nakarmiłam odłożyłam lezała po jakims czasie zasnęła , teraz niema z nia problemu ja ja nakarmię jak ma ochotę to się pobawi polezy na macie na lezaczku jak widzę ze już uplynęlo ok 2 godzin od jedzenia i jest spiaca to podaję pierś zeby dojadła sobie po jedzonku odbijanie i kładę ją do łóżeczka włączam karuzelkę i wychodze karuzelka sobie gra i kręci się ok 20 minut w tym czasie Zuzia usypia sama bez smoczka bez mamy tylko z pieluszka przy buzi i tak jest bo ma takie spokojne usposobienie
Ja niewierzę zę każde dziecko da się nauczyc samodzielnego zasypiania w łóżeczku sa poprostu dzieci które nie wymagaja takiej uwagi człowieka jak inne i to jest moje zdanie a rodzice samo piwinni wybrac najwygodniejszy sposób na usypianie swej pociechy
Pozdrawiam
Ale podziwiam mamy co spia z dziecmi a dzieci sa przy cycu. Ja by sie bala! Ze udusze dziecko!
zapomnialam wam napisac, jaja jak beretyja juz mam omamy jakies
dzis w nocy spie spie i nagle budze sie wstaje i juz juz mam wziac ignaca w ramiona a tu patrze on spi w najlepsze
obok maz sie tarmosi az zaczelam sie smiac z samej siebie
to pewnie ta moja cud-dieta: kawa kawa kawa
![]()
Dodam ze te wszystkie nudne domowe zajecia czyli pranie, prasowanie, sprzatanie, gotowanie i inne o ktorych wolalabym nie pamietac wykonujemy jak mala usnie czyli od 20 do skutku![]()
Eh, a ja nadal niewyspana
No i jak to jest z waszymi dzieciaczkami jak śpią z wami - śpią sobie same ładne czy przyczepione do cyca ? Bo ja mam wrażenie, że Alusia cały czas jest do mnie przyczepiona, a jak się na chwilę oderwie to macha głową na wszystkie strony i za chwilę znowu szuka piersi (czytaj smoczka).
Pewnie są takie chwile kiedy śpimy rozłączone, ale już tych chwil nie czaję bo jestem zbyt nieprzytomna..
Eh poczekam do poniedziałku, jak nic się nie zmieni to umówię się do lekarza..
Ja domowe zajecia robie z mala, przenosze ja z pokoju do pokoju jak odkurzam, mopuje, mowie wtedy do niej, ona bacznie obserwuje nawet jak wkladam pranie do pralki, lubi byc wszedzie tam, gdzie ja, bliskoa prasowanie, gotowanie i zmywanie w miedzy czasie, jak sie zainteresuje czyms na troche dluzej, husta sie albo bawi na macie to robie inne rzeczy na raty, dopoki sie nie znudzi i zacznie krzyczec.
A na spacerze - wszystkie dzieciaki zatkane smokami śpią - a Alunia bez..![]()