reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
Mój łobuzuje w ciągu dnia , dzis spał 30 min o 11 i pozniej dopiero o16:30 myslałam że padne...i budzi sie w ocy co 2-3 h ...moge go nazwac wyjątkiem ???

Mój łobuzuje w ciągu dnia , dzis spał 30 min o 11 i pozniej dopiero o16:30 myslałam że padne...i budzi sie w ocy co 2-3 h ...moge go nazwac wyjątkiem ???
myślę że jak najbardziej :)
u mnie podobnie z tym że w nocy budzi się przynajmniej 2 razy , ale w ciągu dnia śpi po 2 razy po30 minut , a jak nie śpi to nie idzie za nim nadążyć

Alutka jest leniuchem i sypia fatalnie więc podpisuję się pod tą regułą wszystkimi rękami i nogami :)

Ja na razie manewr z oszukańczym łóżeczkiem dostawionym do naszego wychodzi średnio, mała budzi się najpierw co 2 godziny, potem co godzinę a potem co 5 minut. Od razu płacze bez łez albo ze łzami, ale nawet jak tylko marudzi to i tak spać się nie da i tylko cyc pomaga.
Uff..... Za co ona tak tego łóżeczka nienawidzi... ma miękki ochraniacz, na prześcierdle kocyk na którym zawsze razem leżymy więc pachnie mną i mlekiem. Obok śpię ja, zawsze może domnie dotknąć. I co ? I gucio - nadal coś nie pasi księżniczce :)

cleo i aniasm no coz jestescie wyjatkami od mojej reguly;) ale ja widze ze ja to mam raj, ignas spi 2 razy dziennie po poltorej, 2h:)

edit: agrafko! serdecznie kibicuje tobie i twojej alutce w dobrym snie:D trzymam kciuki, taki egzemplarz ci sie trafil chyba;)

Moj tez rozrabiaka nieziemski, dzisiaj tak glosno sie bawil i smial ze az sasiedzi z domu obok slyszeli. Ale mimo wszystko musi pospac ze 2 godz w ciagu dnia (dlugosc i ilosc razy zaleza od dnia) bo sie przewraca ze zmeczenia no ale nie dziwne po takich szalenczych maratonach jakie wyprawia :)

zauwazylam ze jest jaka zasada..pewnie nie trzeba byc orlem zeby ja zauwazyc:D dzieci ktore w ciagu dnia duzo sie ruszaja, perszingi takie i dodatkowo bardzo szybko sie rozwijaja to spia w nocy jak zabite, a te mniej ruchliwe i wolniej rozwijajace sie budza sie w nocy..niech mnie ktos poprze lub rzuci wyjatkiem:)

No u mnie by się zgadzało. W ciagu dnia mojego jest wszedzie pełno, choć ma 2 drzemki po godzince. Na noc kłade go o 19.30, max. o 20 juz śpi i budzi się między 6.30 a 7.30.

zauwazylam ze jest jaka zasada..pewnie nie trzeba byc orlem zeby ja zauwazyc:D dzieci ktore w ciagu dnia duzo sie ruszaja, perszingi takie i dodatkowo bardzo szybko sie rozwijaja to spia w nocy jak zabite, a te mniej ruchliwe i wolniej rozwijajace sie budza sie w nocy..niech mnie ktos poprze lub rzuci wyjatkiem:)

ja się z tym nie zgodzę....mój w dzień jest mega ruchliwy, wszędzie go pełno, a w nocy budzi się ok.3,4 razy....

a na temat spania to mam inną teorię: butelkowe lepiej sypiają w nocy i je szybciej przesypiają

reklama
niby racja ale tez zalęzy jak dzieci jedzą w ciągu dnia. Niejadki nadrabiaja noca

Do góry