reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
No laski, od wczoraj testuję nową metodę ze spaniem - odkręciłam bok łóżeczka, przystawiłam do naszego łóżka i liczę, że Alicja da się nabrać ;)
Dziś w nocy nie bardzo się dała, pobudek było z 8 i się gimnastykowałam z cycem, ale postaram się tydzień wytrzymać, bo przez to, że zepsułam sobie ostatnio kręgosłup to taka jestem obolała, że spałam w nogach łóżka przez dwie noce. Alicja się tak rozpycha, że w ogóle nie mam miejsca - także liczę na to, że to łóżeczko się sprawdzi. A jak nie to chyba będziemy musieli kupić nowe większe łóżko do sypialni :D

A ja musze sie pochwalic [byle nie zapeszyć] ze moj urwis zasypia gdzies okolo 20 po flaszce 240 i spi do okolo 5-6 rano potem zje 200 zazwyczaj pada przy flaszce wiec go odkladam i spi jeszcze do 8 ;) na nasze szczescie w zyciu problemow z dzieckiem nie mialam nawet w najwieksze kolki jakos magicznie bol odchodzik o 21 i dziecko spalo do rana [jak byl mniejszy to budzi sie tylko do karmienia, zjadl,zasnol od razu i do lozeczka fru...]. Jeden incydent z tydzien temu byl jak sie zabek wyżynał ze co 2 godz sie budzil ale to tylko jeden jedyny raz ;] Przynajmniej w nocy aniolek bo w dzien to......fiu fiu biegac za nim trzeba taki szatan ruchliwy ;p az sie boje co bedzie jak sie z chodzeniem rozkreci na całego hihihi

Ostatnia edycja:
A ja musze sie pochwalic [byle nie zapeszyć] ze moj urwis zasypia gdzies okolo 20 po flaszce 240 i spi do okolo 5-6 rano potem zje 200 zazwyczaj pada przy flaszce wiec go odkladam i spi jeszcze do 8 ;) na nasze szczescie w zyciu problemow z dzieckiem nie mialam nawet w najwieksze kolki jakos magicznie bol odchodzik o 21 i dziecko spalo do rana [jak byl mniejszy to budzi sie tylko do karmienia, zjadl,zasnol od razu i do lozeczka fru...]. Jeden incydent z tydzien temu byl jak sie zabek wyżynał ze co 2 godz sie budzil ale to tylko jeden jedyny raz ;] Przynajmniej w nocy aniolek bo w dzien to......fiu fiu biegac za nim trzeba taki szatan ruchliwy ;p az sie boje co bedzie jak sie z chodzeniem rozkreci na całego hihihi

Tylko pozazdrościc takiego synka. Gratulacje i witamy na forum ;-)

Witamy na forum!!!!!! :) moj skarb spi podobnoe. Okolo 19-20 spi , potem kolo 3-4 sie budzi mleko i spi do okolo 7 :) ale to taka regula +/- . Dzis obudzil sie doatkowo kolo 2

zauwazylam ze jest jaka zasada..pewnie nie trzeba byc orlem zeby ja zauwazyc:D dzieci ktore w ciagu dnia duzo sie ruszaja, perszingi takie i dodatkowo bardzo szybko sie rozwijaja to spia w nocy jak zabite, a te mniej ruchliwe i wolniej rozwijajace sie budza sie w nocy..niech mnie ktos poprze lub rzuci wyjatkiem:)

reklama
zauwazylam ze jest jaka zasada..pewnie nie trzeba byc orlem zeby ja zauwazyc:D dzieci ktore w ciagu dnia duzo sie ruszaja, perszingi takie i dodatkowo bardzo szybko sie rozwijaja to spia w nocy jak zabite, a te mniej ruchliwe i wolniej rozwijajace sie budza sie w nocy..niech mnie ktos poprze lub rzuci wyjatkiem:)

U nas do tej pory tak było jak piszesz. Ale teraz Jasiek budzi sie co 2 godz z rykiem zwalam to na ząbki ale ich ani widu ani słychu. Dziś była w miare normalna noc, a co bedzie dzis.

Do góry