reklama
No tak, bo wiele osób nie jest na tyle zdeterminowane, żeby trzymać się swoich postanowień. Gdyby ludzie byli wytrwali i mieli silną wolną wolę, to byłoby inaczej Niestety tak nie jest, odchudzanie jest długotrwałą, ciężką pracą.
A ja walczę z tymi moimi nadprogramowymi kilogramami:/ karmię piersią i nie wiem, co mam jeść i jak się zabrać za odchudzanie, aby nie pogorszyć laktacji i maluchowi nie zaszkodziło:/może któraś z mam jest w podobnej sytuacji, co ja??
madziolina_p
Fanka BB :)
hej dziewczyny, ktos tu jeszcze jest?
ja mam dwojke dzieci, jedno 5 lat, drugi 2,5 roku. Zawsze bylam szczupla, potem jak zaczelam mieszkac z mezem, to makarony, piwko itp. o ile po pierwszym synku schudlam ladnie to po corce zostal gruby brzuch i 10 kg na plusie...
ja mam dwojke dzieci, jedno 5 lat, drugi 2,5 roku. Zawsze bylam szczupla, potem jak zaczelam mieszkac z mezem, to makarony, piwko itp. o ile po pierwszym synku schudlam ladnie to po corce zostal gruby brzuch i 10 kg na plusie...
Jeść normalnie ale zdrowo, bez niepotrzebnych węglowodanów czyli ograniczyć cukier i mąkę , a do tego ćwiczyć kiedy sie da i ile się da, ruszać się i duzo spacerować. Jak ktos lubi i może to biegać. Tańczyć. Wszystko co powoduje spalanie kalorii i prace mieśni. Do tego trzeba jeszcze coś na zwiotczała skórę na brzuchu stosowac, bo jak spadają kg to skora może byc obwisla na brzuszku i wiotka ipomarszczona - fajne dziala orientalny olejek Busajna, mnie bardz pomogł. Warto już w ciązy sobie smarować brzuszek, jest bezpieczny dla maluszka bo w ełni naturalny, otem po ciazy te z bo nawet radzi sobie z rozstępami
reklama
Brzuch sam sie wchłania. Sama się dziwiłam, jak szybko potrafi po ciązy zanikać Już na 4 dzień od porodu miałam dużo mniejszy. Potem znikał jak się odchudzałam.
Obecnie jedna nadal mam niewielka oponkę, która nie wygląda tak źle ale jednak wolałabym aby jej nie było
Zastanawiałąm się nad jakimś zabiegiem modelującym na ciało. Jak tutaj https://ego-medspa.pl/modelowanie-sylwetki/
Obecnie jedna nadal mam niewielka oponkę, która nie wygląda tak źle ale jednak wolałabym aby jej nie było
Zastanawiałąm się nad jakimś zabiegiem modelującym na ciało. Jak tutaj https://ego-medspa.pl/modelowanie-sylwetki/
Ostatnia edycja:
Podziel się: