reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak śpią Wasze dwulatki? Problemy ze snem.

sqrlx

Zaangażowana w BB
Mam pytanie jak w tytule:. Jak śpią/spały Wasze dwulatki?

Mój od zawsze miał problemy ze snem i z zasypianiem. Ale zwykle ograniczało się do 2 pobudek lub więcej, jeśli szły mu zęby. Od około miesiąca są dni kiedy budzi się nawet 5 razy. Raz na jakiś czas z krzykiem/płaczem/histeria. Podejrzewam leki nocne/koszmary, bo ogólnie potrafi gadać przez sen lub opowiadać kilkoma słowami co mu się śniło (czasem z płaczem) jak juz się przebudzi. Czasem obudzi się i trzeba go lulac godzinę, jak teraz. Ogólnie trzeba go lulac przeważnie z 10 min. Mamy jeszcze niemowlaka w domu, który również się budzi, więc ciężko jest funkcjonowac, jeśli to starszak śpi gorzej od niego. 🙄🙄🙄 Szukam pocieszenia, że może nie jesteśmy jedyni, co maja dzieci z 'problemami'.

reklama
Hej. Mój synuś ma 20msc. Od początku były pobudki nocne jak to niemowlak... Ale każdy mówił po roku będzie Wam spał ładnie... No i niestety u nas tak nie ma... Od 8 msc życia nie śpi w łóżeczku
.. nie chciał i już. Jak nauczył się wstawać na nóżki to w nocy stał w łóżeczku i wolał mama i nie spał. Musiałam go brać do nas na łóżko i z nami spał ładnie ( oczywiście rozwalał się na całym łóżku). Kupiłam kanapę (bo na łóżku dla dzieci z barierkami nie chciał spać) i śpi mały na kanapie, kładę się obok myziam po buzi i zasypia sam, ale niestety nie zasypia o jednej godzinie... Raz o 19 raz o 21 częściej nawet o 23... Budzi się około 3 razy w nocy głównie na mleko, ale czasem również budzi się z placzem lub krzykiem tak czy inaczej kładę się obok niego i pół nocy z nim śpię. Podobno to mogą być Mary nocne czy coś. Mam nadzieję że jak będzie skończy 2 latka to coś się poprawi w kwestii snu🙄🙄🙄
Tak czy inaczej staramy się o kolejnego bobasa ale łatwo nie jest.

Też 20 miesięcznego syna budzi się w nocy 2-3 razy na mleko,nieraz usypia odrazy a nieraz trza go nosić 1-2 godz.

Nasz na szczęście zasypia sam zawsze, chyba że obudzi się z piskiem ( 2 razy nam się to zdarzyło) to trzeba go nosić bo nie chce się uspokoić.
Myślałam że w tym wieku to już będzie przesypiał noce 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ czasem jak zje coś treściwego na kolację to obudzi się tylko raz w nocy ale to bardzo bardzo rzadko ...

Hej. Mój synuś ma 20msc. Od początku były pobudki nocne jak to niemowlak... Ale każdy mówił po roku będzie Wam spał ładnie... No i niestety u nas tak nie ma... Od 8 msc życia nie śpi w łóżeczku
.. nie chciał i już. Jak nauczył się wstawać na nóżki to w nocy stał w łóżeczku i wolał mama i nie spał. Musiałam go brać do nas na łóżko i z nami spał ładnie ( oczywiście rozwalał się na całym łóżku). Kupiłam kanapę (bo na łóżku dla dzieci z barierkami nie chciał spać) i śpi mały na kanapie, kładę się obok myziam po buzi i zasypia sam, ale niestety nie zasypia o jednej godzinie... Raz o 19 raz o 21 częściej nawet o 23... Budzi się około 3 razy w nocy głównie na mleko, ale czasem również budzi się z placzem lub krzykiem tak czy inaczej kładę się obok niego i pół nocy z nim śpię. Podobno to mogą być Mary nocne czy coś. Mam nadzieję że jak będzie skończy 2 latka to coś się poprawi w kwestii snu🙄🙄🙄
Tak czy inaczej staramy się o kolejnego bobasa ale łatwo nie jest.
Znam to powiedzenie. I zazdroszczę ludziom, którym się ono sprawdza. 😂 Ja się pocieszam tym, że nie znam 3latka, który zasypia w wózku, bo nasz 2 latek sam nigdy nie potrafił i lubi w wózku i koniec. 🙈 Do roku z kawałkiem spał z nami, później sam w łóżeczku przełożony z wózka przez jakieś 2 miesiące, a później znowu w wózku, bo zaczął się budzić bo żeby i od tamtej pory ciągle coś. Tylko teraz mamy apogeum właśnie. :(
W każdym razie łącze się w bólu i oby się poprawiło! Byle przeżyć, heh

Znam to powiedzenie. I zazdroszczę ludziom, którym się ono sprawdza. 😂 Ja się pocieszam tym, że nie znam 3latka, który zasypia w wózku, bo nasz 2 latek sam nigdy nie potrafił i lubi w wózku i koniec. 🙈 Do roku z kawałkiem spał z nami, później sam w łóżeczku przełożony z wózka przez jakieś 2 miesiące, a później znowu w wózku, bo zaczął się budzić bo żeby i od tamtej pory ciągle coś. Tylko teraz mamy apogeum właśnie. :(
W każdym razie łącze się w bólu i oby się poprawiło! Byle przeżyć, heh

Mam nadzieję że nadejdzie kiedyś ten dzień a raczej noc że będzie sam spał i obudzi się tylko rano. Póki co wczoraj musiałam z nim spać cała noc bo złapał mnie za szyję i jak tylko się uwolniłam od niego to od razu się budził 😭

Może pocieszę. Mam 2,5-latka i roczniaka w domu. Nocy to się po prostu boję 😕 roczna budzi się na pierś (już odstawiłam na noc ! Po czym jelitówka i znów zaczęła w nocy jeść), starszak nie wiadomo po co. Milion razy. Już nie liczę. Od miesiąca śpimy na kupie w jednym łóżku, bo nie dawałam rady wstawać tyle razy.

Może pocieszę. Mam 2,5-latka i roczniaka w domu. Nocy to się po prostu boję 😕 roczna budzi się na pierś (już odstawiłam na noc ! Po czym jelitówka i znów zaczęła w nocy jeść), starszak nie wiadomo po co. Milion razy. Już nie liczę. Od miesiąca śpimy na kupie w jednym łóżku, bo nie dawałam rady wstawać tyle razy.

Bardzo współczuję 😔 ale czego się nie robi dla dziecka ❤️
Ja też chodzę jak zombie.... Ale mam nadzieję że kiedyś to minie 😁
Też przez kilka miesięcy spaliśmy na jednym łóżku wszyscy

Mam pytanie jak w tytule:. Jak śpią/spały Wasze dwulatki?

Mój od zawsze miał problemy ze snem i z zasypianiem. Ale zwykle ograniczało się do 2 pobudek lub więcej, jeśli szły mu zęby. Od około miesiąca są dni kiedy budzi się nawet 5 razy. Raz na jakiś czas z krzykiem/płaczem/histeria. Podejrzewam leki nocne/koszmary, bo ogólnie potrafi gadać przez sen lub opowiadać kilkoma słowami co mu się śniło (czasem z płaczem) jak juz się przebudzi. Czasem obudzi się i trzeba go lulac godzinę, jak teraz. Ogólnie trzeba go lulac przeważnie z 10 min. Mamy jeszcze niemowlaka w domu, który również się budzi, więc ciężko jest funkcjonowac, jeśli to starszak śpi gorzej od niego. 🙄🙄🙄 Szukam pocieszenia, że może nie jesteśmy jedyni, co maja dzieci z 'problemami'.
To chyba normlanka. U nas było podobnie. Dziecko potrafiło obudzić się w nocy i nie spać od 1:00 do 5:00 . Lulanie nawet w wózku po godzinie ...nie pomagało. Po 2 latkach coraz rzadziej się zdarzały takie historie, lub trwały krócej...teraz śpi całą noc

reklama
Do góry