reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jak się zmienia nasza waga

Ja za to słyszę komentarze "już tyle?" do moich 10,5 kg w 7 mies. od bratowej męża, która przytyła przez całą ciążę 10 kg, tylko ona nie karmiła prawie w ogóle piersią i miała problem ze zrzuceniem tego i myśli, ze Ja też tak będę miała, Ha nie doczekanie, Ja po 2 mies. będę superlaską :tak:

reklama
no ja też:D:D
waga nie drgnęła od dawna.
nadal 11.5 na plusie. może już tak zostanie co?:D
wczoraj mi kumpela powiedziała że 11 kg to nic, laski po 30 tyją i potem to zrzucają!!
mam kumpele w pracy która obie ciąże 30 kg przytyła i jest szczuplutka.
niestety zamiast na karmienie to postawiła na fajki i temu schudła:( aleprzy karmieniu można jeszcze łatwiej:) hope so!!

no to widze mam przewagę hehe ja póki co plus 15kg :) sporo z tego to woda bo mam spore zatrzymanie wody w organizmie i powoooooli spada po lekach ale jednak już CIĄŻY mi ciąża hehe :) ale tak jak wy babeczki zamierzam zrzucić szybciutko :D hehe.... przynajmniej dobre zamiary mamy :)

no to widze mam przewagę hehe ja póki co plus 15kg :) sporo z tego to woda bo mam spore zatrzymanie wody w organizmie i powoooooli spada po lekach ale jednak już CIĄŻY mi ciąża hehe :) ale tak jak wy babeczki zamierzam zrzucić szybciutko :D hehe.... przynajmniej dobre zamiary mamy :)

taaaa dobry zamiar to połowa sukcesu. ta łatwiejsza połowa;)

Ja miałam miesiąc temu 6+, a po wczorajszej wizycie okazało się, że teraz zostało tylko 2+. Położna najpierw się spytała czy się odchudzałam, a jak się okazało że to przez dietę cukrzycową, to zapytała się co to za dieta cud :) Ale jak przed ciążą się odchudzałam to mi tak nie wychodziło ;) A, że Młody już waży ok 1,9 kg i wszystko z nim ok, to się już zupełnie nie martwię Pozdrowionka

U mnie w 2 dni temu na wadze wskazało 10+ rowniutko! Zajrzałam w karte z ciązy z Rafalkiem i dokładnie na tym samym etapie tez miałam rowniutkie 10 na plusie:) (tylko wtedy ogólnie wazyłam 5,5 kg więcej:))

Ja za to słyszę komentarze "już tyle?" do moich 10,5 kg w 7 mies. od bratowej męża, która przytyła przez całą ciążę 10 kg, tylko ona nie karmiła prawie w ogóle piersią i miała problem ze zrzuceniem tego i myśli, ze Ja też tak będę miała, Ha nie doczekanie, Ja po 2 mies. będę superlaską :tak:

Nie ma reguły, kazda z nas jest inna, ja po 3 tyg straciłam mleko i też nie karmiłam, a do swojej wagi dosżlam w 2 miesiące:p (przytyłam w 1 ciązy około 14kg, ale miałam małowodzie, trafiając do szpitala waga mi spadła tak to bym miała +17, więc przy porodzie tez mniej mi zeszło) a po 6 miesiącach wazyłam 5 kg mniej niż przed ciążą:p:p a bratowej nie sluchaj, ja mam koleżanki co przytyły ponad 20 kg i tez szybko zrzucały:)))

reklama
Nie ma reguły, kazda z nas jest inna, ja po 3 tyg straciłam mleko i też nie karmiłam, a do swojej wagi dosżlam w 2 miesiące:p (przytyłam w 1 ciązy około 14kg, ale miałam małowodzie, trafiając do szpitala waga mi spadła tak to bym miała +17, więc przy porodzie tez mniej mi zeszło) a po 6 miesiącach wazyłam 5 kg mniej niż przed ciążą:p:p a bratowej nie sluchaj, ja mam koleżanki co przytyły ponad 20 kg i tez szybko zrzucały:)))
waga dużo zależy właśnie też od ilości wód płodowych.
Justi miała małowodzie, a mnie w każdej ciąży sprawdzają czy nie ma wielowodzia bo tak duuużo wód mam(na szczeście przy górnej granicy ale w normie ilość wód) dlatego ja zawsze przybieram więcej w ciąży (14kg w pierwszej, 16 kg w drugiej, teraz będzie jakieś 13-15kg) a potem szybko to zrzucam no bo jak wody odejdą to już do porodu mam dużooo mniejszy brzuszek.
ale przynajmniej dzidzia ma w czym fikać:D

Do góry