reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Musisz dokończyć cykl, inaczej nie bedziesz miała zabezpieczenia antykoncepcyjnego jak przerwiesz w połowie. Proponuję dokończyc cykl i przejść na tabletki po konsultacji z lekarzem. Myslę, że to będzie rozpoczęcie opakowania normalnie po 7dniowej przerwie.

reklama
No to mnie przekonalyscie:tak: Troche sie obawiam zalozenia ale mysle ze skoro porod wytrzymalam to nie bedzie tak zle:-p Nie chce tabletek anty bo ja to strasznie zapominalska jestem a drugiego dziudziusia jeszcze nie planujemy.
A corci nie karmie juz od miesiaca wiec tym sie tez nie przejmuje;-)

To ja sie zareklamuje, gdyby byl ktos chetny to mam na sprzedanie wkladke Mirene w oryginalnym opakowaniu, cena do uzgodnienia. Pisac na prywa prosze.
Ja kupilam ja nie potrezbnie, gdy pojechalam na zalozenie to ginekolog wpadl na testowanie u mnie NuvaRing i stosuje go nadal i sie dobrze czuje. Wiec wkladka niepotrezbnie lezy.

Dziewczyny, a powiedzcie, czy u prywatnego gina wchodzi w grę refundacja Mireny, chociaż częściowa?:-(

Daisak z tego co wiem to nie ma refundacji, bo niby dlaczego mialaby byc:confused:
Najlepiej poprostu zapytac swojego gina;-)

Nio, byłam, spytałam i dowiedziałam się, że nie ma. Może kiedyś... Teraz chcą mieć ekstra przyrost naturalny, więc pewnie dłuuugo jeszcze poczekamy.

dziewczyny ja mam pytanie ile ta Mirena kosztuje i czy zaklada sie ja u gina podczas miesiaczki? bo tak slyszalam

Z tego co wiem to zadnej z metod antykoncepcyjych nie zaklada sie podczas miesiaczki:confused2:
Ja za swoja mirene placilam 600zl dwa lata temu i za zalozenie tak jak podczas normalnej wizyty u swojego gina.

Moja ginekolog za mirene z zalozeniem krzyknela mi 1200zl. Zalozenie odbywa sie w trakcie miesiaczki w dniu w ktorym masz najobfitsze krwawienie bo wtedy szyjka jest najbardziej rozluzniona.

reklama
to wszystko bardzo indywidualna sprawa.Jedne tabletki moga roznie dzialac na kobiety.Ja przytylam po yasmin choc byla to nowosc na rynku i podobno te tabletki mialy nie powodowac tycia.Moim kolezankom nic nie dolegalo a ja choc nigdy nie mialam problemow z tyciem przytylam...

Do góry