reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się zabezpieczacie? Najlepsze środki antykoncepcyjne.

Zaszłam w ciążę...

• stosując pigułki antykoncepcyjne

Głosów: 7 5,3%
  • stosując prezerwatywy

Głosów: 17 12,8%
  • przy stosunku przerywanym

Głosów: 13 9,8%
  • przy innej antykoncepcji

Głosów: 6 4,5%
  • nie zabezpieczałam się/planowałam ciążę

Głosów: 92 69,2%

• Wszystkich głosujących
    133
Ja bralam Diane35 i bylam bardzo zadowolona.mialam problemy z tradzikiem i mialam za duzo testosteronu(a to dlatego ze mialam operacje i dostalam od kogos krew) i mialam nie regularna miesiaczke.Gdy bralam diane to nie mialam tradzikow,i mialam regularna miesiaczke.Skora mialam ladna:)wiec bylo warto brac Diane35.teraz nie biore bo jestem w ciazy:)Ale jak urodze dziecko to napewno pomysle nad tym zeby znow brac Diane35.

reklama
Bralam Diane prawie 4 lata w tym 2 bez zadnej przerwy.
Odstawilam na miesiac zamieniajac na cilest a potem to juz ciaza.... badali mi watrobe na pierwszej wizycie kiedy okazalo sie ze jestem w ciazy i wszystko bylo jak najbardziej ok. Nie tylam, nie mialam tradziku...wlosy jak wlosy- nie wiem czy czyms sie roznily od tychg sprzed Diane. Wiem ze psychicznie nie czulam sie zbyt komfortowo- ale to chyba kazda pigulka. pakowanie w siebie hormonow znaczy zmienne nastroje , upadki i wzloty.....

Właśnie mi dzis tez gin przepisał te tabletki i tak czytam Wasze opinie i juz sama nie wiem co mam robić. Tym bardziej jestem zielona w tym temacie, bo jeszcze nigdy nie brałam hormonów. Na razie starczy mi dwójka dzieci i chciałabym się skutecznie i bezpiecznie dla dzidzi i siebie zabezpieczyć. Na razie jedziemy na gumkach a co dalej - sama nie wiem?
Brac czy niebrać oto jest pytanie :confused: .

dajcie znac kto ma wkładke i czy załozenie boli, mam zamiar w grudniu sobie załozyc nie moge juz ryzykowac mam trójke dzieci poza tym po tabletkach zawsze zle sie czulam, czekam na wynik cytologi, mój lekarz mówi że to nie takie straszne, ale sie boje poza tym nie mam jeszcze okresu a wiem ze najlepij zalozyc w czasie miesiączki wiec bedzie musial to zrobic mimo okresu odpiszcie

ja mam w poniedzialek pierwsza wizyte u ginekologa po porodzie i polozna mnie namawiala abym od razu na tej wizycie zalozyla sobie wkladke mirene..... a ja nie wiem co robic, dodam ze moj partner zabardzo nie chce abym ja miala, gdyz jego byla miala i on odczuwal ja przy kazdym stosunku:baffled:
wiec piszcie ktoma bo sama jestem ciekawa

JA wiem ze wkladke po porodzie mozna zalozyc dopiero jak dostanie sie pierwszy okres... a czy jest wyczowalna moze zle dobrana bo tak to nie powinna !! a ja wolalabym wkaldke bez hormonow wiec mirene odpada...ale tez nad tym mysle bardzo powaznie a mam pytanie czy orientowalyscie sie w cenach?

to jesli idzie o cene, to w Holandii pokrywa to ubezpieczenie zdrowotne, tak ze jest to najtanszy sposob antykoncepcji na 5 lat ... ale nadal nie wiem czy mam to zrobic czy nie :baffled:

Czesc
Ja mialam zalozona zwykla wkladke pokryta miedzia ( nie ta z hormonami) wyjelam ja po 3 latach w sierpniu, teraz jestem w ciazy ale juz wiem ze po porodzie znow bede chciala taka zalozyc, zero nerwow w niczym nie przeszkadzala a co najwazniejsze byla skuteczna.
Niestety tak jak pisalyscie u nas sie za to placi ja 3 lata temu w Krakowiie placilam 68zl za wkladke i 250zl za zalozenie.
Teraz nie wiem jakie sa ceny.

asia-m

reklama
Lucyann widze ze "grzebiemy" w tych samych temacikach forum.... listopadowki 2006 chca juz sie seksic. Slyszalam ze okolo 500 zlotych. Ja zapytam mojej ginki na 6 tygodniowej wizycie

Do góry