reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak się rozwijają nasze Skarby :)

Gartulacje dla grudniaczków za postępy :)

Alek już sam stoi. Potrafi się podnieść z kucania do stania. Tańczy sobie przy muzyce bez trzymania. Chodzi za rączkę. Samodzielnie jeszcze się boi robić kroczki. Chodzi przy pchaczu i jeździku. Lubi baaardzo jak go wożę na jeździku robiąc brum brum :)

Pije wyłącznie z butelki ze smoczkiem, wszystkie inne wynalazki są ble :)

Ostatnia edycja:
reklama
Fifi tak jak brat sam stac nie chce ;-) Dla mnie szokiem było jak zobaczyłam core kuzynki, która sama stała hahahahah. Lolo sie puscil i pobiegł ;-)
Gratki dla Alka :-)

Oli 3 tyg temu od moich teściów (przy okazji urodzin Matiego) dostała taką oto żabę Żaba Kumka (polskie głosy) SMILY PLAY | Gdynia (1828942395) - Aukcje internetowe Allegro w sumie bardzo niepozorna i z pewnością sama bym jej nie kupiła. Tym czasem moja córcia żabę pokochała. DOSŁOWNIE. Uwielbia ją.
Ostatnio nawet zaczęła ja nazywać "aba" i dzisiaj patrzę, a ona ją bierze w te swoje małe rączki i przytula i tak sobie ją tuli i sie przy tym buja.
udalo mi się strzelić fotę
DSC01039.jpg

Załączniki

• DSC01042.jpg
    DSC01042.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 49
Ostatnia edycja:
u nas z butelka to samo... tylko butla i nic wiecej.

Miki ma swojego przytulaka, z którym śpi, tuli się i chce miec go zawsze w pobliżu - dodatkowa rzecz do samolotu no ale niech mu będzie :/

jak jest sam w pokoju to krzyczy "mama", jak już do niego przyjde to wola "tata". cwaniak! :)

Ha SUKCES cała nocka w łóżeczku, karmienie 3 razy i lądował u siebie :-) Rano jak poszłam po chleb to wracam a on sobie stoi w ciemnym pokoju i gada ( światło tylko w kuchni )

a my wczoraj bylysmy na kontroli 9-11 miesiecznej, byly jeszcze tradycyjnie Nora i Anna ktore sa z tego samego dnia :) roznica jest ogromna pomiedzy dziewczynkami :O:O:O Anna to kluseczka ale nizsza od Arlenki, natomiast Nora ma 67cm i 7,5kg. Arlenka ma 8650 iii 75 cm :O:O:O chuda i wysoka, Arlena najbardziej rozgadana, Nora umie klaskac w raczki i ciagle sie cieszy natomiat lezy na brzuchu(nie lubi bo zaraz wrzeszczy) i macha nogami :O:O:O niewiem czy sie przewraca na boki ale nie porusza sie :O:O Anna natomiast usiluje czworaczkowac i sama staje, Arlenka pelza i usiluje stac na czworaczka, Anna pelzala podobnie jak Arlena tylko odwrotna nozke uzywala i teraz czworakujac tez troszke nie uzywa, tez miala nierowne faldki ale wczesniej to wyszlo wiec troche mnie to podnioslo na duchu, ogolnie obie dziewczynki szalaly na podlodze rywalizujac o zabawki, bawiac sie swoimi raczkami i wydzierajac sobie smoczki hehehe Arlena byla zachwycona bo w koncu ktos w jej wieku, Nora niestety zostala wykluczona bo hmm nic nie robi, ja bym dostala krecka jakby Arlena tak nic nie robila, bylam zaskoczona, 3 dziewczynki, ten sami wiek dokladnie a taka roznica:O:OO My w piatek idziemy do fizjoterapeutki na wizyte, wczoraj ogladala Arlenke i na szczescie nie ma roznicy w dlugosci nozek, kosci od biodra do kolanka, i dalej sa rowne, Pani jak zobaczyla mnie byla w szoku(taa uwielbiam szokowac) i przejela sie bardzo wiec w piatek mam nadzieje pocwiczymy i sie czegos nauczymy.

moje dziecko nauczyło się w końcu pokazywać, że czegoś nie ma :-) ach jak on słodko te swoje łapki rozkłada hehe

jutro idziemy na bilans na 9 miesięcy - sama jestem ciekawa ile ten mój okruszek waży bo mam wrażenie, że od czasu jak biega jak szalony to niewiele przybrał. tylko teraz to on chyba im z tej wagi ucieknie :-D

reklama
Do góry